Bunjevački grah sa šunkom

recepti_bez_slike
40 dag sitnog bijelog graha 4 veća komada domaće šunke sa slaninom 3 glavice luka 3 češnja češnjaka 2 mrkve 1 peršinov korijen mljevena crvena paprika (slatka) 1 lovorov list ulje sol 1 jaje brašno priprema: Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno sa šunkom, nasjeckanim lukom, očišćenom mrkvom i peršinovim korijenom, narezano na štapiće. Dok se grah kuha, od jaja, brašna i malo posoljene vode zamijesite tvrđe tijesto, iskidajte ga na vrlo sitne trgance, rasprostrite ih na čisti ubrus i prosušite. U kuhani grah umiješajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku, poprženu na ulju, pa dodajte lovorov list i prosušene trgance i kuhajte zajedno 15 minuta na laganoj vatri. Poslužite uz salatu od kiselog kupusa u koju ste zgnječili suhi feferon.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+2)

Sastojci:

  • 40 dag sitnog bijelog graha
  • 4 veća komada domaće šunke sa slaninom
  • 3 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 1 peršinov korijen
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • 1 lovorov list
  • ulje
  • sol
  • 1 jaje
  • brašno

priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u hladnu vodu i kuhajte zajedno sa šunkom, nasjeckanim lukom, očišćenom mrkvom i peršinovim korijenom, narezano na štapiće. Dok se grah kuha, od jaja, brašna i malo posoljene vode zamijesite tvrđe tijesto, iskidajte ga na vrlo sitne trgance, rasprostrite ih na čisti ubrus i prosušite. U kuhani grah umiješajte nasjeckani i zgnječeni češnjak i mljevenu papriku, poprženu na ulju, pa dodajte lovorov list i prosušene trgance i kuhajte zajedno 15 minuta na laganoj vatri. Poslužite uz salatu od kiselog kupusa u koju ste zgnječili suhi feferon.

 

Prosjek: 4.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)