Buba-mare

recepti_bez_slike
6 jaja  10 dag margarina + za kalup 15 dag šećera  15 dag brašna  1/2 praška za pecivo  Nadjev  50 dag jagoda  6 listića želatine  5 dl voćnog jogurta s jagodama  2 dl slatkog vrhnja  Ukras  šećer u prahu  čokoladni bomboni  čokolada u prahu  šećerna zrnca  Priprema: Za biskvit dobro izradite žumanjke sa šećerom, umiješajte  margarin te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju snijeg od bjelanjaka. Namastite i pobrašnite kalup, ulijte tijesto i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ohlađeno prerežite, te polovicu stavite u oprani lim. Operite, očistite i obrišite jagode. Podjednako velike, okruglaste stavite na stranu, a druge nasjeckajte i stavite na polovicu torte u kalupu. Želatinu namočite u hladnu vodu.  Zagrijte 3 žlice jogurta. Iscijedite želatinu i otopite u toplom jogurtu,  primiješajte preostali jogurt i tučeno slatko vrhnje. Namažite torte u kalupu i pokrijte drugom polovicom. Stavite u hladnjak,prije posluživanja okrenite na pladanj i pokrijte debelim slojem šećera u prahu. Složite jagode i svakoj kao glavu prislonite čokoladni bombon. Otopite čokoladu da jagode, a za oči stavite zrnce šećera.  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+633)
Prekrasne i slatke buba-marice bile su česta naruđba moje kćerke za njen rođendan.

Biskvit 

  • 6 jaja 
  • 10 dag margarina + za kalup 15 dag šećera 
  • 15 dag brašna 
  • 1/2 praška za pecivo 

Nadjev 

  • 50 dag jagoda 
  • 6 listića želatine 
  • 5 dl voćnog jogurta s jagodama 
  • 2 dl slatkog vrhnja 

Ukras 

  • šećer u prahu 
  • čokoladni bomboni 
  • čokolada u prahu 
  • šećerna zrnca 

Priprema:

Za biskvit dobro izradite žumanjke sa šećerom, umiješajte  margarin te brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju snijeg od bjelanjaka. Namastite i pobrašnite kalup, ulijte tijesto i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ohlađeno prerežite, te polovicu stavite u oprani lim. Operite, očistite i obrišite jagode. Podjednako velike, okruglaste stavite na stranu, a druge nasjeckajte i stavite na polovicu torte u kalupu. Želatinu namočite u hladnu vodu.  Zagrijte 3 žlice jogurta. Iscijedite želatinu i otopite u toplom jogurtu,  primiješajte preostali jogurt i tučeno slatko vrhnje. Namažite torte u kalupu i pokrijte drugom polovicom. Stavite u hladnjak,prije posluživanja okrenite na pladanj i pokrijte debelim slojem šećera u prahu. Složite jagode i svakoj kao glavu prislonite čokoladni bombon. Otopite čokoladu da jagode, a za oči stavite zrnce šećera. 

Prosjek: 4 (+633)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)