Brzi bananko

Autor: toncic.snjezana   (palac x 1032) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
60 dkg šećera  3 dcl obične vode 3 vrečice želatine 1 extrakt banane  UNIVERZALNA ČOKOLADNA GLAZURA: 100 grama čokolade 1,5 dcl vrhnja za šlag PRIPREMA: Šećer i 2 dcl vode kuhajte desetak minuta. U 1 dcl vode otopite želatinu i neka odstoji 15 minuta. Ujedinite obje smjese miksajući te dodavajući extrakt od banane. Kalup namastite uljem i izlite smjesu. zalijte čokoladnom glazurom (čokoladu natrgati na komadiće i zaliti vrhnjem za šlag koje ste prethodno zagrijali i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu) i neka odstoji par sati. Rezati po volji. Ja obično režem srednjom čašom i dobivam lijepe male bananice. Ako ste raspoloženi, prije nego stavljate čokoladnu glazuru, može se pustiti da odstoji žele banane, zatim izrezati male bananice čašom i umočiti svaku pojedinačno u čokoladnu glazuru i pustiti još petnaestak minuta da se ocjedi i stvrdne glazura. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.5 (+4)
Omiljena poslastica naših klinaca. Ovaj recept je jednostavan način kako razveseliti njihova nepca, a sve to brz način. Ja običavam ovo raditi uvečer, kako bi preko noći odstajao. Dobar tek :)

SASTOJCI:

  • 60 dkg šećera 
  • 3 dcl obične vode
  • 3 vrečice želatine
  • 1 extrakt banane

 UNIVERZALNA ČOKOLADNA GLAZURA:

  • 100 grama čokolade
  • 1,5 dcl vrhnja za šlag

PRIPREMA:

Šećer i 2 dcl vode kuhajte desetak minuta. U 1 dcl vode otopite želatinu i neka odstoji 15 minuta. Ujedinite obje smjese miksajući te dodavajući extrakt od banane. Kalup namastite uljem i izlite smjesu. zalijte čokoladnom glazurom (čokoladu natrgati na komadiće i zaliti vrhnjem za šlag koje ste prethodno zagrijali i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu) i neka odstoji par sati. Rezati po volji. Ja obično režem srednjom čašom i dobivam lijepe male bananice. Ako ste raspoloženi, prije nego stavljate čokoladnu glazuru, može se pustiti da odstoji žele banane, zatim izrezati male bananice čašom i umočiti svaku pojedinačno u čokoladnu glazuru i pustiti još petnaestak minuta da se ocjedi i stvrdne glazura.

Prosjek: 4.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)