Biskvitni dvopek

Sastojci
- 6 jaja
- 20 dag šećera
- 20 dag brašna
- 4 žlice vode
- 1 vanilin-šećer
Postupal pripreme
Žumanjke i šećer izmiješajte pjenasto, zatim postepeno za vrijeme miješanja dodajte vanilin-šećer i vodu, te na kraju brašno i snijeg od bjelanjaka naizmjenično. U dno duboke uske posude (10 x 30 cm) stavite namašćeni papir i pospite je brašnom, zatim izlijte biskvitnu smjesu, te stavite peći oko 25 minuta na temperaturu od 185°C. Pečeni biskvit izvadite iz posude i ohladite, zatim ga režite u prst debele ploške. Složite u posudu i kratko pecite na visokoj temperaturi. Kad dobije crvenkasto-žutu boju, izvadite iz pećnice, ohladite i spremite u limene posude. Izvrsno je uz razne tople napitke.
- Sastojci: vanilin šećer / šećer / jaja / brašno / biskvit







Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...