Biskvitne kriške
Efektnog izgleda i odličnog okusa, slastica često pripremana u našoj kuhinji.
Sastojci:
- 10 dag brašna
- 10 dag šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 2 žlice tople vode
- 3 žlice rastopljenog i ohlađenog maslaca
- malo naribane limunove korice
Ukras na biskvitu
- dobro ocijeđene konzervirane breskve
- preljev za torte
- 10 dag šećera
- malo marmelade
- 1/4 l tučenog vrhnja
- 1 vanilin šećer
- kandirane trešnje
Priprema:
Pjenasto izmiješajte jaja (žumanjke i bjelanjke) i vanilin šećer, limunovu koricu pa sve miješajte i dalje. Kad lijepo rashladi i kad naraste, dodajte brašno i prašak. Ukapajte u tijesto rastopljen i ohlađen maslac. Namazan i brašnom posipan dugoljast model pecite na srednjoj temperaturi 30 min. Na kriške debele 2 cm. s jedne strane tanko obložite polovicama krišaka bresaka. Zalijte ih preljevom (pripremite ga prema uputi na vrećici). Vrhnje izmiješajte sa šećerom. Nabrizgajte ga na kriške u obliku lijepih kolutića i ukrasite ih kandiranim voćem.
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Broj osoba: 6
- Vaše oznake (tagovi): torta / kolači / torte i slastice / kolači i slastice
- Sastojci: vrhnje / voda / vanilin šećer / maslac / marmelada / limunova korica / kandirane trešnje / jaja / breskve / brašno