Biskvitne kocke s lješnjacima

recepti_bez_slike
6 jaja 10 žlica šećera 10 dag mljevenih lješnjaka 10 dag grožđica 6 žlica brašna 3 žlice marmelade od maline Snijeg: 3 bjelanjca 18 dag šećera u prahu 1 naranča 5 dag naribane čokolade - za posipanje Priprema: Žumanca i šećer miješajte dok ne dobijete gustu, svijetlu i pjenastu smjesu, zatim dodajte mljevene lješnjake, oprane i osušene grožđice, brašno i čvrsti snijeg od bjelanca. Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu. Odmah ulijte u lim, prethodno namašćen i posut brašnom, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 30 minuta. Pečeni kolač premažite marmeladom od maline, odozgo rasporedite čvrsti snijeg od bjelanca i šećera u koji ste na kraju umiješali naribanu narančinu koricu, prethodno dobro opranu. Vratite u pećnicu kratko vrijeme da se snijeg zapeče, ali pazite da ne prigori. Pečeni kolač posve ohladite, pospite naribanom čokoladom, pa mokrim nožem, da prilikom rezanja ne oštetite snijeg, narežite na kocke.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+284)
Ove biskvitne kocke s lješnjakom jednostavno morate probati. Kad me mama uvjeravala da je ovo najbolji biskvit za sinov rođendan, nisam vjerovala, ali ostavljam vam ovaj recept, nije uopće komplicirano za napraviti. Spakirala sam djeci u kutijice malo biskvita za mame, i bila sam baš happy kad su me odmah drugi dan zvale za recept.

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 10 žlica šećera
  • 10 dag mljevenih lješnjaka
  • 10 dag grožđica
  • 6 žlica brašna
  • 3 žlice marmelade od maline

Snijeg:

  • 3 bjelanjca
  • 18 dag šećera u prahu
  • 1 naranča
  • 5 dag naribane čokolade - za posipanje

Priprema:

Žumanca i šećer miješajte dok ne dobijete gustu, svijetlu i pjenastu smjesu, zatim dodajte mljevene lješnjake, oprane i osušene grožđice, brašno i čvrsti snijeg od bjelanca. Sve lagano izmiješajte u jednoličnu smjesu. Odmah ulijte u lim, prethodno namašćen i posut brašnom, stavite u zagrijanu pećnicu i pecite na srednjoj vatri oko 30 minuta. Pečeni kolač premažite marmeladom od maline, odozgo rasporedite čvrsti snijeg od bjelanca i šećera u koji ste na kraju umiješali naribanu narančinu koricu, prethodno dobro opranu. Vratite u pećnicu kratko vrijeme da se snijeg zapeče, ali pazite da ne prigori. Pečeni kolač posve ohladite, pospite naribanom čokoladom, pa mokrim nožem, da prilikom rezanja ne oštetite snijeg, narežite na kocke.

 

Prosjek: 4 (+284)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)