Baranjska pita
Direktno iz Baranje u moju knjigu recepata. Kad sam bio u Čemincu ponudili su nam ovaj specijalitet, a kasnije sam dobio i recept.
Sastojci:
Tijesto:
- 1 kg oštrog brašna
- 3 jaja
- 1 kocka kvasca
- 2 žlice soli
- 1 žlica šećera
- 1 margarin
- mlijeko po potrebi
Priprema:
Od brašna, soli, šećera, jaja, uzašlog kvasca i mlijeka umijesite tijesto, ostavite da se digne. Podijelite na tri dijela, svaki dio razvaljajte i premažite margarinom i savijte kao savijaču. Ostavite malo da se digne, režite prst široko i umačite u rastopljeni margarin. Složite u krug, u duboku posudu. Ostatak margarina prelijte preko složenog tijesta. Stavite u hladnu pećnicu, upalite i pecite sat vremena na 150°C. Pečeno istresite na poslužavnik i ponudite još vruće. Ako želite slatku pitu, stavite dvije žlice šećera a jednu žlicu soli.
"Složite u krug, u duboku posudu." Ovo mi nije dovoljno jasno. Molim pojasniti ili slikati ovaj dio radnje. Lijep pozdrav!