Baranjska pita

Autor: alen   (palac x 1286) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
Tijesto: 1 kg oštrog brašna 3 jaja 1 kocka kvasca 2 žlice soli 1 žlica šećera 1 margarin mlijeko po potrebi   Priprema: Od brašna, soli, šećera, jaja, uzašlog kvasca i mlijeka umijesite tijesto, ostavite da se digne. Podijelite na tri dijela, svaki dio razvaljajte i premažite margarinom i savijte kao savijaču. Ostavite malo da se digne, režite prst široko i umačite u rastopljeni margarin. Složite u krug, u duboku posudu. Ostatak margarina prelijte preko složenog tijesta. Stavite u hladnu pećnicu, upalite i pecite sat vremena na 150°C. Pečeno istresite na poslužavnik i ponudite još vruće. Ako želite slatku pitu, stavite dvije žlice šećera a jednu žlicu soli. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+256)
Direktno iz Baranje u moju knjigu recepata. Kad sam bio u Čemincu ponudili su nam ovaj specijalitet, a kasnije sam dobio i recept.

Sastojci:

Tijesto:

  • 1 kg oštrog brašna
  • 3 jaja
  • 1 kocka kvasca
  • 2 žlice soli
  • 1 žlica šećera
  • 1 margarin
  • mlijeko po potrebi

 

Priprema:

Od brašna, soli, šećera, jaja, uzašlog kvasca i mlijeka umijesite tijesto, ostavite da se digne. Podijelite na tri dijela, svaki dio razvaljajte i premažite margarinom i savijte kao savijaču. Ostavite malo da se digne, režite prst široko i umačite u rastopljeni margarin. Složite u krug, u duboku posudu. Ostatak margarina prelijte preko složenog tijesta. Stavite u hladnu pećnicu, upalite i pecite sat vremena na 150°C. Pečeno istresite na poslužavnik i ponudite još vruće. Ako želite slatku pitu, stavite dvije žlice šećera a jednu žlicu soli.

Prosjek: 5 (+256)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Ciril's

"Složite u krug, u duboku posudu." Ovo mi nije dovoljno jasno. Molim pojasniti ili slikati ovaj dio radnje. Lijep pozdrav!