Banana kocke

recepti_bez_slike
6jaja 6 žlica šećera 3 žlice kakaa 5 žlica brašna postupak pripreme: Žumanjke i šećer dobro izradite, dodajte brašno, kakao i čvrst snijeg od bjelanjaka. Tijesto ispecite na 180 - 190 stupnjeva oko 30 min., neka se biskvit ohladi u limu. Sastojci za kremu 4 cijela jaja 3 žlice brašna 30 dag šećera 20 dag čokolade 2 dl mlijeka 30 dag margarina 5 dl slatkog vrhnja 1 kg banana postupak pripreme: Jaja i šećer dobro izmiješajte žicom, dodajte mlijeko i brašno, skuhajte na laganoj vatri, i to stalno miješajući, odmah u vruće stavite čokoladu, zatim miješajući ohladite. Dodajte dobro izrađen margarin. Hladan biskvit poprskajte rumom, tanko premažite kremom, složite kolutiće banana, premažite preostalom kremom i na kraju slatkim vrhnjem. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+674)
Pripremite lim 30 x 30 cm, bananu i čokoladu, kombinaciju kojoj nema ravne. Banana kocke naučila me praviti sestričina, koja je danas jedna od boljih slastičarki u Beču. Ovo je njezin recept, ništa jednostavnije i ništa bolje

Sastojci za biskvit

  • 6jaja
  • 6 žlica šećera
  • 3 žlice kakaa
  • 5 žlica brašna

postupak pripreme:

Žumanjke i šećer dobro izradite, dodajte brašno, kakao i čvrst snijeg od bjelanjaka. Tijesto ispecite na 180 - 190 stupnjeva oko 30 min., neka se biskvit ohladi u limu.

Sastojci za kremu

  • 4 cijela jaja
  • 3 žlice brašna
  • 30 dag šećera
  • 20 dag čokolade
  • 2 dl mlijeka
  • 30 dag margarina
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 1 kg banana

postupak pripreme:

Jaja i šećer dobro izmiješajte žicom, dodajte mlijeko i brašno, skuhajte na laganoj vatri, i to stalno miješajući, odmah u vruće stavite čokoladu, zatim miješajući ohladite. Dodajte dobro izrađen margarin.

Hladan biskvit poprskajte rumom, tanko premažite kremom, složite kolutiće banana, premažite preostalom kremom i na kraju slatkim vrhnjem.

Prosjek: 4 (+674)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)