Arancini (Zašećerena narančina kora)

Autor: Buco   (palac x 6344) |moji recepti

2
Na 1 kg ocijeđene narančine korice računa se 60-80 dag šećera i 3/4 l vode  Priprema: Koru naranče izrežite na dugoljaste rezance i stavite ih močiti 5-6 dana u vodu, koju morate u međuvremenu više puta promijeniti. Šestog dana korice procijedite, izvažite i stavite kuhati u vodu prema gore navedenoj uputi. Kada su polumekane, dodajte šećer i kuhajte još tako dugo dok se sva tekućina potpuno ne zgusne. Zatim ih izvadite i još vruće povaljajte u kristalnom šećeru. Arancine sušite složene jedan do drugog na ravnoj površini. Poslužiti ih možete tek poslije 3 dana. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4.3 (+4)
Recepti - 6 - slika

Sastojci:

  • Na 1 kg ocijeđene narančine korice računa se 60-80 dag šećera i 3/4 l vode 

Priprema:

Koru naranče izrežite na dugoljaste rezance i stavite ih močiti 5-6 dana u vodu, koju morate u međuvremenu više puta promijeniti. Šestog dana korice procijedite, izvažite i stavite kuhati u vodu prema gore navedenoj uputi. Kada su polumekane, dodajte šećer i kuhajte još tako dugo dok se sva tekućina potpuno ne zgusne. Zatim ih izvadite i još vruće povaljajte u kristalnom šećeru. Arancine sušite složene jedan do drugog na ravnoj površini. Poslužiti ih možete tek poslije 3 dana.

Prosjek: 4.3 (+4)
Link izvora / potpis autora: Foto: jasamja
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika kaca's

Ja takodje idem po ovom receptu samo sto jednu polovinu umocim u topljenu cokoladu

2
Slika korisnika Buco's

koliko ih vi sušite?

3
Slika korisnika jasamja's

evo i mojih arancina sličan recept ali moji ne stignu na sušenje tri dana :) :)

  • 2012-03-01_09.13.12.jpg