zagorska i slavonska pizza

2 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika Branka Horvat's
Offline
Pridružen/a: 17/07/2011
zagorska i slavonska pizza

molim recept za zagorsku i slavonsku. Napišite i za tijesto ako je posebno. Hvala!

Slika korisnika mala sonja's
Offline
Pridružen/a: 19/11/2010

Zagorska pizza

Sastojci

Za tijesto: 20 g svježeg kvasca , 30 dkg pšeničnog glatkog brašna tip 550, sol , 1 jaje , 3 žlice ulja , 3 žlice kiselog vrhnja , 70-100 ml vode

Za umak: 1 žlica maslinova ulja, 30 dkg sjeckane rajčice, pola žličice origana, sol , 1 žličica šećera.

Za nadjev: 10 dkg goude 10 dkg Kranjskih kobasica ili 10 tankih šnita slanine/špeka/pancete 15 dkg šunke (u ovitku ili dimljene) 50 g luka narezanog na ploške. 2,5 dcl kiselog vrhnja.

Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte žličicu brašna i ostavite stajati desetak minuta. Brašno pomiješajte sa malo soli, dodajte jaje, ulje, vrhnje, dignuti kvasac i uz postupno dolijevanje tople vode zamijesite mekano glatko tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu dok mu se ne udvostruči obujam.

Na maslinovom ulju propirjajte sjeckanu rajčicu, dodajte origano, malo soli i šećer. Možete koristiti i gotovu pasiranu rajčicu sa začinima za pizzu.

Tijesto razvaljajte na veličinu lima za pečenje, premažite pripremljenim umakom od rajčice, posipajte naribanim sirom i šunkom (može i u listićima), rasporedite narezane kobasice ili slaninu i luk. Pecite u pećnici zagrijanoj na 230 stupnjeva oko 15 minuta. Kad je gotova, rasporedite kiselo vrhnje na 4 dijela pizze.

 

Za slavonsku pizzu koristite isto tijesto, ali drugaciji nadjev:

Za nadjev: 1,5 dcl pasirane rajčice, pola žličice origana , pola žličice šećera , sol , papar , 8 dkg sira (gaude, edamer, ementaler ili sl.) , 10 dkg šunke , 50 g kulena, 50 g hamburgera , 4-5 feferona i 1 jaje.

U pasiranu rajčicu dodajte origano, šećer, prstohvat soli, papar i dobro promiješajte. Tijesto premažite tom rajčicom i pospite naribanim sirom. Po tijestu rasporedite šunku narezanu na rezance, na tanke ploške narezane kulen i hamburger, feferone, a na sredinu izlijte jaje. Pizzu pecite oko 10 minuta na temperaturi od 250°C.

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija