Sudžuk

4 posts / 0 new
Zadnji komentar
Slika korisnika nepoznati's
Offline
Pridružen/a: 12/03/2010
Sudžuk

sakib traži recept za domaci bosanski sudzuk

Slika korisnika natašaklo's
Offline
Pridružen/a: 01/01/2010

Potrebno je:
7 kg govedine
2 kg ovčetine
1 kg čvrstog loja
sol
biber
luk.

Priprema:
Meso i loj sameljete na mašini za mljevenje mesa pa tome dodate sol, biber i luk i sve dobro zajedno izmješate.
Ovako pripremljenom smjesom punite tanka crijeva (najčešće goveđa).
Sudžuk sušite nekoliko dana na hladnom dimu,a zatim ih ostavite na mjestu gdje ima propuha/vjetra.

Slika korisnika kana's
Offline
Pridružen/a: 20/01/2012

koliko je meni poznato bosanski SUDZUK je ovo

300gr ostrog brasna
1 l hladne vode
150 gr secera u prahu
150 gr mljevenih oraha

razmutiti brasno u hladnoj vodi ,pazeci da ne ostanu grudve ,.Posudu staviti na vatru ,dodati secer i mjesati da ne zagori kad masa pocne tesko da se mjesa dodatti orahe i dobro izmjesati ,skinuti sa sporeta i izliti u veci pleh da se ohladi #:S ako sam pogresila sori moja ujna raza me tako ucila :X

Slika korisnika zbskatica's
Offline
Pridružen/a: 30/03/2013

natašaklo piše:
Potrebno je:
7 kg govedine
2 kg ovčetine
1 kg čvrstog loja
sol
biber
luk.

Priprema:
Meso i loj sameljete na mašini za mljevenje mesa pa tome dodate sol, biber i luk i sve dobro zajedno izmješate.
Ovako pripremljenom smjesom punite tanka crijeva (najčešće goveđa).
Sudžuk sušite nekoliko dana na hladnom dimu,a zatim ih ostavite na mjestu gdje ima propuha/vjetra.


Ma mene bi samo zanimalo , zar se on ne nadjeva u debela crijeva , a ne u tanka . Oprostite mi ako griješim , ali ja mislim da sam tako nešto jela , ali u debelim crijevima .

Vaše mišljenje nam je najvažnije!

Sadržaj ovog polja je privatan i neće biti javno prikazan.

Za komentiranje i pisanje recepata potrebno je obaviti jednostavnu registraciju ili prijavu. Registrirati se možete i s Facebook računom u dva klika na gumbu za prijavu.

Prijava

Registracija