Torta od maka

Autor: Etnomama   (palac x 3155) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 žumanjka 15 dkg šećera 12 dkg mljevenog maka žličica mljevenih klinčića žličica mljevenog cimeta žličica praška za pecivo korica jednog limuna 2 velike žlice krušnih mrvica čvrsti snijeg od 3 bjelanjka Jednostavan postupak pripreme Najprije umiješajte žumanjke sa šećerom, potom dodajte mak, klinčiće, cimet i prašak za pecimo, koricu limuna i mrvice. Sve dobro izmiješajte pa u masu lagano dodjate snijeg od bjelanjka. Dobivenu smjesu stavite u kalup za tortu i pecite na 180 stupnjeva. Gotovu, ohlađenu tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i poslužite.  Naravno, ovaj osnovni recept možete upotrijebiti i da razne varijacije....možete tortu puniti nekom kremom ili finim pekmezom, možete ju prelijevati raznim slatkim preljevima, ukrašavati po svojoj volji. Imajte, ipak, na umu da je mak, zapravo, sam sebi dovoljan!   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Mak...mmmmm...zasigurno jedan od omiljenih dodataka jelima, slatkima osobito. Zanosna okusa i mirisa, neodoljiv uz malo limuna, kao nadjev avijači ili zasebna zvijezda recepta. Njemu ne treba puno drugih namirnica. On je sposoban sam nositi kolač i od njega učiniti slatkiš za pamćenje!

Vjerojatno znate....zrna maka, sjeme istoimene biljke, mogu se dugo čuvati, ali izmeljite ih samo onoliko koliko trebate za pripremu nekog jela jer prilikom dužeg stajanja mak užegne. Mak u zrnu vrlo je ukusan posip za kruh i pecivo. 

Recept za ovu tortu jednostavan je, a Torta od maka izvrsno će se uklopiti u niz novogodišnjih slastica na vašem prazničnom stolu.

Potrebno je:

  • 3 žumanjka
  • 15 dkg šećera
  • 12 dkg mljevenog maka
  • žličica mljevenih klinčića
  • žličica mljevenog cimeta
  • žličica praška za pecivo
  • korica jednog limuna
  • 2 velike žlice krušnih mrvica
  • čvrsti snijeg od 3 bjelanjka

Jednostavan postupak pripreme

Najprije umiješajte žumanjke sa šećerom, potom dodajte mak, klinčiće, cimet i prašak za pecimo, koricu limuna i mrvice. Sve dobro izmiješajte pa u masu lagano dodjate snijeg od bjelanjka. Dobivenu smjesu stavite u kalup za tortu i pecite na 180 stupnjeva. Gotovu, ohlađenu tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i poslužite. 

Naravno, ovaj osnovni recept možete upotrijebiti i da razne varijacije....možete tortu puniti nekom kremom ili finim pekmezom, možete ju prelijevati raznim slatkim preljevima, ukrašavati po svojoj volji. Imajte, ipak, na umu da je mak, zapravo, sam sebi dovoljan!

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Zora's

Sastojci su presuhi. Zar ne bi trebalo mak preliti vrelim mlijekom?