Torta od maka
![](https://www.recepti.hr/ads/www/images/eaba9ccdbd6261c8bc428f789985a2d0.jpg)
Vjerojatno znate....zrna maka, sjeme istoimene biljke, mogu se dugo čuvati, ali izmeljite ih samo onoliko koliko trebate za pripremu nekog jela jer prilikom dužeg stajanja mak užegne. Mak u zrnu vrlo je ukusan posip za kruh i pecivo.
Recept za ovu tortu jednostavan je, a Torta od maka izvrsno će se uklopiti u niz novogodišnjih slastica na vašem prazničnom stolu.
Potrebno je:
- 3 žumanjka
- 15 dkg šećera
- 12 dkg mljevenog maka
- žličica mljevenih klinčića
- žličica mljevenog cimeta
- žličica praška za pecivo
- korica jednog limuna
- 2 velike žlice krušnih mrvica
- čvrsti snijeg od 3 bjelanjka
Jednostavan postupak pripreme
Najprije umiješajte žumanjke sa šećerom, potom dodajte mak, klinčiće, cimet i prašak za pecimo, koricu limuna i mrvice. Sve dobro izmiješajte pa u masu lagano dodjate snijeg od bjelanjka. Dobivenu smjesu stavite u kalup za tortu i pecite na 180 stupnjeva. Gotovu, ohlađenu tortu ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i poslužite.
Naravno, ovaj osnovni recept možete upotrijebiti i da razne varijacije....možete tortu puniti nekom kremom ili finim pekmezom, možete ju prelijevati raznim slatkim preljevima, ukrašavati po svojoj volji. Imajte, ipak, na umu da je mak, zapravo, sam sebi dovoljan!
- Vaše oznake (tagovi): torta / mak / blagdanski recept
- Sastojci: mak / šećer / klinčić u prahu / cimet u prahu / prašak za pecivo / limun / krušne mrvice
Sastojci su presuhi. Zar ne bi trebalo mak preliti vrelim mlijekom?