Desert od kreme sa limunom

Autor: DAGMARKA   (palac x 3443) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
100 g brašna glatkog 125 g šećera kristal 4 bijelanjka korica od limuna,prstohvat soli Sastojci za krema za roladu: marmelada od borovnice (ili nutella tko voli) Krema Bavarese: 4 žumanjka 300 ml mlijeka 1 vanilin šećer 16 g želatina u lističima sok od jednod limuna 400 ml vrhnja za šlag(NE BILJNO) 125 g šećera u prahu PRIPREMA: ROLADA: izmutimo si bijelanjke, sol, polako dodajemo 125g šećera, dobro izmiksamo. Dodamo brašno koje izmiješamo polako kuhačom, dodamo koricu od limuna. Izlijemo na lim (na njega damo papir-obavezno) razmažemo odprilike na 1cm debljine (bolje da je lim manji). Stavimo peč na 180st. 12-15min. Kad je ispečeno odmah maknemo dolje sa lima i roladu okrenemo na salvetu posutu šećerom u prahu (da se ne zalijepi) i skinemo papir i srolamo. Kad se ohladi roladu namažemo po želji. Ja sam stavila marmeladu od borovnica (jer ne smijem jest nutellu) ali vi slobodno možete mazat i sa njom. Inaće original recept (koji sam dobila iz Italije) je sa nutellom. Kad je namažete, srolajte i stavite u aluminijsku foliju i stavite u frežider da se stegne. Kad se stegla narežemo je na komade od 1-1,5 cm debele, a slažemo na dno kalupa od torte.  PRIPREMA KREME BAVARESE: Ugrijemo si mlijeko (ne smije kuhat), dodamo vaniliju. Izmutimo si žumanjke sa 125 g šećera, kad je pjenasto stavimo u žumanjke mlieko (NE VRUĆE!!!), stavimo na paru, a miješamo da nam se stegne (neće se skroz stegnut, ali nam se zgustne) želatinu si stavimo u hladnu vodu da nam omekša. Kad su se žumanjci zgusnuli (stavimo sa strane) želatinu izvadimo iz vode izcijedimo i stavimo u toplu kremu, a miješamo  dok nam se želatina ne rastopi. Poslje dodamo limunov sok i kad nam se ohladi (ne mora biti skroz hladno, neka bude mlako) dodamo izmiksano vrhnje za šlag, dobro izmiješamo kuhačom i zalijemo rolade koje smo posložili u kalup za tortu. Stavimo u frižider do drugog dana. Drugi dan ukrasimo po želji i možemo navalit. DOBAR TEK! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 1 (+1)
ovo mi je najomiljenija slastica,jako je ukusna, a svima se sviđa
Desert od kreme sa limunom

Sastojci za roladu:

 • 100 g brašna glatkog
 • 125 g šećera kristal
 • 4 bijelanjka
 • korica od limuna,prstohvat soli

Sastojci za krema za roladu:

 • marmelada od borovnice (ili nutella tko voli)
 • Krema Bavarese:
 • 4 žumanjka
 • 300 ml mlijeka
 • 1 vanilin šećer
 • 16 g želatina u lističima
 • sok od jednod limuna
 • 400 ml vrhnja za šlag(NE BILJNO)
 • 125 g šećera u prahu

PRIPREMA:

ROLADA: izmutimo si bijelanjke, sol, polako dodajemo 125g šećera, dobro izmiksamo. Dodamo brašno koje izmiješamo polako kuhačom, dodamo koricu od limuna. Izlijemo na lim (na njega damo papir-obavezno) razmažemo odprilike na 1cm debljine (bolje da je lim manji). Stavimo peč na 180st. 12-15min. Kad je ispečeno odmah maknemo dolje sa lima i roladu okrenemo na salvetu posutu šećerom u prahu (da se ne zalijepi) i skinemo papir i srolamo. Kad se ohladi roladu namažemo po želji. Ja sam stavila marmeladu od borovnica (jer ne smijem jest nutellu) ali vi slobodno možete mazat i sa njom. Inaće original recept (koji sam dobila iz Italije) je sa nutellom. Kad je namažete, srolajte i stavite u aluminijsku foliju i stavite u frežider da se stegne. Kad se stegla narežemo je na komade od 1-1,5 cm debele, a slažemo na dno kalupa od torte. 

PRIPREMA KREME BAVARESE:

Ugrijemo si mlijeko (ne smije kuhat), dodamo vaniliju. Izmutimo si žumanjke sa 125 g šećera, kad je pjenasto stavimo u žumanjke mlieko (NE VRUĆE!!!), stavimo na paru, a miješamo da nam se stegne (neće se skroz stegnut, ali nam se zgustne) želatinu si stavimo u hladnu vodu da nam omekša. Kad su se žumanjci zgusnuli (stavimo sa strane) želatinu izvadimo iz vode izcijedimo i stavimo u toplu kremu, a miješamo  dok nam se želatina ne rastopi. Poslje dodamo limunov sok i kad nam se ohladi (ne mora biti skroz hladno, neka bude mlako) dodamo izmiksano vrhnje za šlag, dobro izmiješamo kuhačom i zalijemo rolade koje smo posložili u kalup za tortu. Stavimo u frižider do drugog dana. Drugi dan ukrasimo po želji i možemo navalit.

DOBAR TEK!

Prosjek: 1 (+1)
Link izvora / potpis autora: Dagmar Stojak
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)