PUTICA ZA VINSKE SVECE

Autor: Etnomama   (palac x 8695) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
40 dag glatkog brašna ½ kocke germe malo soli i šećera 1 dl ulja 2,5 dl mlijeka Za nadjev:  4 veća luka 15 dag špeka 3 jaja 5 žlica kiselog vrhnja 15 dag sira sol biber Priprema: Umijesi tijesto, razvaljaj i stavi u pleh tako da se tijesto podigne malo i po rubovima. Za nadjev luk izrezati na ploške, pržiti na malo masti i vode da luk omekša. U luk dodati špek izrezan na sitne kockice. Soliti i biberiti po želji. Luk i špek rasporediti po tijestu. Preliti sa istučenim jajima sa vrhnjem (jaja začiniti po želji). Gore naribati sir i peći oko 25 minuta.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Ovo je recept s kojim je Manda Svečak osvojila prvo mjesto 2013. godine na manifestaciji "Babičini kolači" u Klanjcu, u Hrvatskome zagorju.

Starinski recept gospođe Mande može duh Zagorja donjeti i u vaše kuhinje. Probajte "Puticu za vinske svece" Trebat će vam...

Za tijesto: 

  • 40 dag glatkog brašna
  • ½ kocke germe
  • malo soli i šećera
  • 1 dl ulja
  • 2,5 dl mlijeka

Za nadjev: 

  • 4 veća luka
  • 15 dag špeka
  • 3 jaja
  • 5 žlica kiselog vrhnja
  • 15 dag sira
  • sol
  • biber

Priprema:

Umijesi tijesto, razvaljaj i stavi u pleh tako da se tijesto podigne malo i po rubovima. Za nadjev luk izrezati na ploške, pržiti na malo masti i vode da luk omekša. U luk dodati špek izrezan na sitne kockice. Soliti i biberiti po želji. Luk i špek rasporediti po tijestu. Preliti sa istučenim jajima sa vrhnjem (jaja začiniti po želji). Gore naribati sir i peći oko 25 minuta.

 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)