Oblatne - ne peče se

Autor: Đurđica Dodig   (palac x 1465) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
3 oblatne (veće ) 1 margarin 25 dkg šećera- kristal 2 dcl mljeka 2 rebra   čokolade za kolače ili 10 40 kom -petit keksa ( 30)dkg 20 dkg grožđica 10 dkg oraha - nasjeckanih U ranglu stavite, mljeko, margarin, šećer, čokoladu neka vam sve zajedno lagano zakipi, kad ste kuhačom izmješali sve to  dodajte zdrobljene kekse, grožđice i nasjeckane orahe. Sve dobro  promješati i maknuti sa vatre. U pleh stavite oblatnu pa po njoj ravnomjerno stavite pola kreme, stavite drugu koru oblatne i po njoj ostatak kreme, na sve to stavljajte  treću koru, malo pritisnite rukom , ostavite da se ohladi.Obično stavim neke knjige preko svega da se bolje sjedini fila sa korama- Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Svi imamo neke svoje recepte za oblatne, moji ukućani obožavaju oblatne napravljene kako ću vam napisati.

ZA  oblatne vam je potrebno

  • 3 oblatne (veće )
  • 1 margarin
  • 25 dkg šećera- kristal
  • 2 dcl mljeka
  • 2 rebra   čokolade za kolače ili 10
  • 40 kom -petit keksa ( 30)dkg
  • 20 dkg grožđica
  • 10 dkg oraha - nasjeckanih

U ranglu stavite, mljeko, margarin, šećer, čokoladu neka vam sve zajedno lagano zakipi, kad ste kuhačom izmješali sve to  dodajte zdrobljene kekse, grožđice i nasjeckane orahe. Sve dobro  promješati i maknuti sa vatre.

U pleh stavite oblatnu pa po njoj ravnomjerno stavite pola kreme, stavite drugu koru oblatne i po njoj ostatak kreme, na sve to stavljajte  treću koru, malo pritisnite rukom , ostavite da se ohladi.Obično stavim neke knjige preko svega da se bolje sjedini fila sa korama-

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Đurđica Dodig
  • Vrijeme pripreme: 30 minuta
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)