Popodnevna pita

Autor: masatera   (palac x 5111) |moji recepti

1
Tijesto 300 g glatkog brašna 150 g maslaca 100 g šećera 1 vanilin šećer 1 jaje 1/2 praška za pecivo naribana korica limuna Ostalo: 250 g džema od jagoda ili neki dugi Priprema pite Umijesiti tijesto, ostaviti ga pola sata da odmori u hladnjaku. Nakon što je odmorilo odvojiti 1/3 tijesta za gornji dio. Ostatak tijesta razvaljati na veličinu tepsije (25x35 cm) pa ga prebaciti u tepsiju - rasporediti tako da prekrije dno. Tijesto sad namazati džemom. Preostalu trecinu tijesta razvaljati i rezati na trake zupcastim nožicem-kotačićem. Trake rasporediti preko džema tako da budu isprepleteni kao mreža sa otvorima. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 st.C. Ova je pita fina topla odmah nakon pecenja isto kao i iduci dan hladna jer tijesto ostaje prhko-sočno, osim toga vrlo je jednostavna za izradu, idealna za popodnevnu kavu ili caj, pa isto tako za dorucak ili veceru uz mlijeko. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Možda Vam se dogodilo da Vam pogledom na nešto slatko dođe ideja za neki kolač, meni se to redovito događa samo što to onda ne zapišem pa mi se taj "klik" mora ponovo dogoditi da bi ideju i realizirala. Pogledom na prekrasnu boju novog Podravkina džema kojeg je kolegica mazala na kruh za vrijeme marende, istog mi je trena krenula misao o kolaču gdje će ta boja doći do izražaja. http://www.podravka.hr/brandovi/proizvodi/voce/dzem/dzem-extra-jagoda
Popodnevna pita

Sastojci

  • Tijesto
  • 300 g glatkog brašna
  • 150 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 jaje
  • 1/2 praška za pecivo
  • naribana korica limuna

Ostalo:

  • 250 g džema od jagoda ili neki dugi

Priprema pite

  1. Umijesiti tijesto, ostaviti ga pola sata da odmori u hladnjaku.
  2. Nakon što je odmorilo odvojiti 1/3 tijesta za gornji dio. Ostatak tijesta razvaljati na veličinu tepsije (25x35 cm) pa ga prebaciti u tepsiju - rasporediti tako da prekrije dno.
  3. Tijesto sad namazati džemom.
  4. Preostalu trecinu tijesta razvaljati i rezati na trake zupcastim nožicem-kotačićem. Trake rasporediti preko džema tako da budu isprepleteni kao mreža sa otvorima.
  5. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na 180 st.C.

Ova je pita fina topla odmah nakon pecenja isto kao i iduci dan hladna jer tijesto ostaje prhko-sočno, osim toga vrlo je jednostavna za izradu, idealna za popodnevnu kavu ili caj, pa isto tako za dorucak ili veceru uz mlijeko.

No votes yet
Link izvora / potpis autora: receptiizmojebiljeznice.blogspot.com
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Mody Blues's

Osim što lijepo izgleda, znam i da je fina jer sam je radila nekoliko puta.Preporučam je od srca

2
Slika korisnika masatera's

To je približna dimenzija tepsije u kojoj sam ja radila, može biti i ona okrugla za pite ili kakva god vam paše. Drago mi je da vam se svidio recept ;) Hvala na isprobavanju!

3
Slika korisnika Lea N's

Super, baš mi se stvarno sviđa, danas sam nekako bila raspoložena da idem probati napraviti ovakvu pitu. Ispala mi je super, nitko se nije previše bunio. Jedino me zanima , baš mora biti takva tepsija???
25x35 cm???

ovo su moji recepti, lea

4
Slika korisnika masatera's

Nije potrebno da bude baš u centimetar ista, dovoljno je neku srednje veličine uzeti ;;)
Veseli me što vam se svidio recept (^3^)

Razmjenite ideje

recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Pita sa šljivama - PROČITAJTE Pikantni kolačići - PROČITAJTE Salenjaci a'la Đurđica - PROČITAJTE Istarski cukerančići - PROČITAJTE Bijele ploške - PROČITAJTE