Kesten pire

Ovo je jedna od onih slastica koje su sad aktualne jer je vrime od maruna, kuhanih, pecenih....
No kesten pire se moze jesti i samostalno ili sa slagom, ali isto tako nam moze posluziti i kao osnova, tj. podloga, umjesto biskvita.
Sastojci:
- 1,5 kg kistena
- 60 gr maslaca
- 1 kafena zlicica soli
- 0,5 l mlijeka
- stapic vanilije
- 100 gr: secera
Postupak:
Ostrim nozem zarezati koru i staviti kestenje u hladnu vodu da postepeno zakuhaju. Kuhati minutu, a zatim ih ocjediti i skinuti koru. Ocisceno kestenje staviti u kipuce mlijeko i kuhati dok sasvim ne omeksaju.
Ocijediti i propasirati, dodati maslac i secer, a ako je pire suvise gust, dodati i malo mlijeka.
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini







Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...