Pita od blitve ili špinata s prhkim tjestom

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 100977) |moji recepti

0
250 gr brasna 120 gr maslaca narezanog na komadice jedno zumanjce i malo vode i soli to sve izmjesati i staviti u foliju da odstoji oko pola sata. u medjuvremenu prokuhati malo blitvu ili spinat ( sasvim kratko ) pa ga staviti u cjedilicu da se dobro ocjedi. zatim ga izrezati.na tavu staviti masnocu i poprziti jednu glavicu luka,pa dodati na njeg blitvu.kad je gotovo visak tekucine ocjediti pa dodati: 2-3 jajeta kravljeg sira po zelji ( kolicinski ) jedno kiselo vrhnje posoliti postupak koru razvaljati koliki je pleh ,tako da predje preko pleha,visak odstraniti ako ga ima.izbocati s vilicom i staviti kratko da se zapece.izvaditi i istresti smjesu koju smo napravili od spinata ili blitve,i staviti da se i to zapece .na ne prejakoj temperaturi oko 20 min   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Pita od blitve - slika

sastojci za prhko tjesto

  1. 250 gr brasna
  2. 120 gr maslaca narezanog na komadice
  3. jedno zumanjce i malo vode i soli

to sve izmjesati i staviti u foliju da odstoji oko pola sata.

u medjuvremenu prokuhati malo blitvu ili spinat ( sasvim kratko ) pa ga staviti u cjedilicu da se dobro ocjedi.

zatim ga izrezati.na tavu staviti masnocu i poprziti jednu glavicu luka,pa dodati na njeg blitvu.kad je gotovo visak tekucine ocjediti pa dodati:

  • 2-3 jajeta
  • kravljeg sira po zelji ( kolicinski )
  • jedno kiselo vrhnje posoliti

postupak

koru razvaljati koliki je pleh ,tako da predje preko pleha,visak odstraniti ako ga ima.izbocati s vilicom i staviti kratko da se zapece.izvaditi i istresti smjesu koju smo napravili od spinata ili blitve,i staviti da se i to zapece .na ne prejakoj temperaturi oko 20 min

 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)