Pita od blitve ili špinata s prhkim tjestom
sastojci za prhko tjesto
- 250 gr brasna
- 120 gr maslaca narezanog na komadice
- jedno zumanjce i malo vode i soli
to sve izmjesati i staviti u foliju da odstoji oko pola sata.
u medjuvremenu prokuhati malo blitvu ili spinat ( sasvim kratko ) pa ga staviti u cjedilicu da se dobro ocjedi.
zatim ga izrezati.na tavu staviti masnocu i poprziti jednu glavicu luka,pa dodati na njeg blitvu.kad je gotovo visak tekucine ocjediti pa dodati:
- 2-3 jajeta
- kravljeg sira po zelji ( kolicinski )
- jedno kiselo vrhnje posoliti
postupak
koru razvaljati koliki je pleh ,tako da predje preko pleha,visak odstraniti ako ga ima.izbocati s vilicom i staviti kratko da se zapece.izvaditi i istresti smjesu koju smo napravili od spinata ili blitve,i staviti da se i to zapece .na ne prejakoj temperaturi oko 20 min
Link izvora / potpis autora: Jadranka
- Vrijeme pripreme: 30 - 60 minuta
- Sastojci: brašno / jaja / kiselo vrhnje / maslac / špinat / blitva / kravlji sir