Gianduia

Autor: sntomic   (palac x 115857) |moji recepti

2
300 g čokolade za kuhanje 160 g maslaca 80 g šećera 250 g sitno sjeckanih lješnjaka (ja sam ih prethodno tostirala i očistila od lupine) 15 g brašna 5 kom jaja (posebno bjelanci a posebno žumanci) malo soli Za glazuru: 100 g čokolade i 3 žlice ulja Postupak Razdvojiti žumanca od bjelanaca i umutiti bjelanca s malo soli U zdjeli iznad pare otopiti izmrvljenu čokoladu, maslac i šećer Kada smjesa postane ujednačena skinuti je s vatre pa dodati 5 žumanaca neprestano mješajući zatim 50 g sjeckanih ljašnjaka i 15 g brašna. Sve dobo umutiti kuhinjskom žicom Na kraju u ovu smjesu umiješati umućena bjelanca i to tako što ćete ih dodavati prvo 1/3 pa ostatak Pomastiti kalup promjera 23 cm, obložiti ga pek papirom pa i njega isto tako pomastiti. Posuti dno ostatkom sjeckanih ljašnjaka, dobro ih utisnuti pa sipati preko njih smjesu za tortu, poravnati je. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 - 190 °C oko 30 minuta. Ohladiti tortu u kalupu, preokrenuti je, skinuti nježno papir. Preliti glazuru preko lješnjaka! Za glazuru ja sam se poslužila čuvenim Laninim receptom: 3 žlice ulja i 100 g čokolade rastopiti (ne dozvoliti da prokuha) i preliti tortu! Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+2)
Odlična torta s čokoladom i lješnjacima.... s ovom tortom se nećete posramite da je poslužite i u najekskluzivnijem restoranu....možda još kugla sladoleda...i imat ćete ekstra deliciju na stolu...
Recepti - 5 - slika

Potrebno je:

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 160 g maslaca
  • 80 g šećera
  • 250 g sitno sjeckanih lješnjaka (ja sam ih prethodno tostirala i očistila od lupine)
  • 15 g brašna
  • 5 kom jaja (posebno bjelanci a posebno žumanci)
  • malo soli

Za glazuru:

  • 100 g čokolade i
  • 3 žlice ulja

Postupak

  1. Razdvojiti žumanca od bjelanaca i umutiti bjelanca s malo soli
  2. U zdjeli iznad pare otopiti izmrvljenu čokoladu, maslac i šećer
  3. Kada smjesa postane ujednačena skinuti je s vatre pa dodati 5 žumanaca neprestano mješajući zatim 50 g sjeckanih ljašnjaka i 15 g brašna. Sve dobo umutiti kuhinjskom žicom
  4. Na kraju u ovu smjesu umiješati umućena bjelanca i to tako što ćete ih dodavati prvo 1/3 pa ostatak
  5. Pomastiti kalup promjera 23 cm, obložiti ga pek papirom pa i njega isto tako pomastiti.
  6. Posuti dno ostatkom sjeckanih ljašnjaka, dobro ih utisnuti pa sipati preko njih smjesu za tortu, poravnati je. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 - 190 °C oko 30 minuta.
  7. Ohladiti tortu u kalupu, preokrenuti je, skinuti nježno papir.
  8. Preliti glazuru preko lješnjaka! Za glazuru ja sam se poslužila čuvenim Laninim receptom: 3 žlice ulja i 100 g čokolade rastopiti (ne dozvoliti da prokuha) i preliti tortu!
Prosjek: 5 (+2)
Link izvora / potpis autora: http://vrtaljica.blogspot.com/2011/06/gianduia-uz-200-ti-post.html
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)