Riblja pašteta sa slanutakom

Sastojci:
- 200 gr slanutka
- 2 konzerve ribe u ulju, po želji
- sol
- sok od dva limuna
Priprema:
Potopiti slanutak u hladnu vodu sa žličicom sode bikarbone. Neka ostane tako preko noći, sutradan procjediti, dobro isprati i kuhati je 40 minuta. Ocjedite od vode, stavite u dublju posudu, dodati sve sastojke i miksati štapnim mikserom da postane kremasta. Sve to može da se napravi i u blenderu.
Ovo su osnovni sastojci. Sve ostalo, luk, papar, ljuta papričica, krastavci, majoneza, paradajz pire.............dodavati po želji.
Link izvora / potpis autora: DRAGANA DJORDJEVIC
- Vaše oznake (tagovi): pašteta







LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...