Pečeni paprikaš
Paprikaš, brzo, fino i lagano za ove vrućine
Sastojci
- 1kg paprika
- 4-5 paradajza
- 1 g luka
- sol
Priprema
Sve sastojke izrezati ne na male komade, jer se to sve skupi prilikom pečenja. Politi masnoćom i peći na ne prejakoj temperaturi, jer paprike brzo gore. To pusti fini sok i bude jako fino. Prilog od mesa po želji, ja stavljam kobasice ili sir. (feta sir )
Link izvora / potpis autora: jadranka
- Vrijeme pripreme: 20 minuta
- Vaše oznake (tagovi): jednostavno / slano
- Sastojci: luk crveni / paprike / sol / ulje / rajčica








Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Danas sam jela samo to, fino mi ispalo, i zasitno je i zdravo, tako da toplo preporučam svima bar jednom na tjedan paprikaš.