Želatina - kako s njom
Ako izbjegavate jela sa želatinom....
...jer niste sigurni kako se s njome postupa, možda vam možemo pomoći.
Želatina se prodaje u listićima ili u prahu, bezbojna ili crveno obojena. Uglavnom se u receptima koristi želatina u listićima. Te listiće želatine namočite u mnogo hladne vode. Nakon, otprilike, 10 minuta dobro ih ocijedite, pa ih stavite u vruću, ali ne kipuću, tekućinu da se rastope. Ako se u nekom receptu ne spominje vruća tekućina onda je najbolje da želatinu rastopite u vodenoj kupelji.
Želatinu u prahu namočite s 2-3 žličice vode, pa je, neprestano miješajući, rastopite na blagoj vatri.
Pronađite ideje za sutra
I ovo trebate pogledati:
Sezona je za..
BajaderaSastojci za bajaderu: 800 g šećera 1/2 litre vode 250 g maslaca 300 g oraha 300 g mljevenih...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade 250 g oraha 250 g šećera 200 g čokolade 50 g kakaa Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev 60 dkg buče (tikve) 30 dkg svježeg sira 4 jaja 2 žlice kiselog vrhnja soli po ukusu...
IšleriZa tijesto 15 dkg kristal šećera 15 dkg oraha (lješnjaka ili badema) 30 dkg maslaca...
LondonericeZa londonerice će vam trebati... Sastojci za tijesto 3 žutanjka 30 dkg brašna 18 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke: glavicu kiselog kupusa 0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...