Želatina - kako s njom
Ako izbjegavate jela sa želatinom....
...jer niste sigurni kako se s njome postupa, možda vam možemo pomoći.
Želatina se prodaje u listićima ili u prahu, bezbojna ili crveno obojena. Uglavnom se u receptima koristi želatina u listićima. Te listiće želatine namočite u mnogo hladne vode. Nakon, otprilike, 10 minuta dobro ih ocijedite, pa ih stavite u vruću, ali ne kipuću, tekućinu da se rastope. Ako se u nekom receptu ne spominje vruća tekućina onda je najbolje da želatinu rastopite u vodenoj kupelji.
Želatinu u prahu namočite s 2-3 žličice vode, pa je, neprestano miješajući, rastopite na blagoj vatri.
Pronađite ideje za sutra
I ovo trebate pogledati:
Sezona je za..
Orah kockeZa biskvit 25 dkg mljevenih oraha 4 jaja 20 dkg šećera u prahu 15 dkg maslaca 4 dkg bra...
KifliceU nekim receptima za kiflice ima jaja, u nekima nema ni jaja ni oraha, u nekim receptima se čak...
HladetinaU pripremi hladetine možete, dakle, upotrijebiti sve vrste mesa, preporučljivo ga je kombinirati s...
Bakalar na bijeloGlavne podatke o bakalaru već smo napisali u receptu za brudet. Osnovna priprema bakalara je ista....
Pečeni odojakMože se poslužiti toplo pečeni ili hladan uz francusku salatu. Priprema Odojka dobro obrisati i...
ČupavciSastojci za čupavce Tijesto 3 jaja 20 dkg šećera 1 vanilin šećer 50 dkg braš...
Božićni voćni kruhSastojci za tijesto 13 dag brašna 7,5 dag maslaca 1 jaje malo soli 3 - 4 dag šećera...
Pišinger oblatne 5 kom oblatni 5 kom jaja 250 g šećera 210 g čokolade za kuhanje 210 g maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Sedmo neboSastojci Biskvit 4 žutanjaka 6 bjelanjaka 180 g šećera 100 g oraha 1 vanilin šećer 1 list oblatne...