Želatina - kako s njom
Ako izbjegavate jela sa želatinom....
...jer niste sigurni kako se s njome postupa, možda vam možemo pomoći.
Želatina se prodaje u listićima ili u prahu, bezbojna ili crveno obojena. Uglavnom se u receptima koristi želatina u listićima. Te listiće želatine namočite u mnogo hladne vode. Nakon, otprilike, 10 minuta dobro ih ocijedite, pa ih stavite u vruću, ali ne kipuću, tekućinu da se rastope. Ako se u nekom receptu ne spominje vruća tekućina onda je najbolje da želatinu rastopite u vodenoj kupelji.
Želatinu u prahu namočite s 2-3 žličice vode, pa je, neprestano miješajući, rastopite na blagoj vatri.
Pronađite ideje za sutra
I ovo trebate pogledati:
Sezona je za..
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...






