Želatina - kako s njom
Ako izbjegavate jela sa želatinom....
...jer niste sigurni kako se s njome postupa, možda vam možemo pomoći.
Želatina se prodaje u listićima ili u prahu, bezbojna ili crveno obojena. Uglavnom se u receptima koristi želatina u listićima. Te listiće želatine namočite u mnogo hladne vode. Nakon, otprilike, 10 minuta dobro ih ocijedite, pa ih stavite u vruću, ali ne kipuću, tekućinu da se rastope. Ako se u nekom receptu ne spominje vruća tekućina onda je najbolje da želatinu rastopite u vodenoj kupelji.
Želatinu u prahu namočite s 2-3 žličice vode, pa je, neprestano miješajući, rastopite na blagoj vatri.
Pronađite ideje za sutra
I ovo trebate pogledati:
Sezona je za..
- Varivo od krastavacaSastojci: 50 g putra 1/2 žličice kimla 1 žlicu brašna 2 režnja češnjaka 3 (...
- Anina sirna pitaOva fina Anina sirna pita moj je apsolutni favorit među slasticama koje pripremam. Brzo je gotova,...
- Kako napraviti dizano...Sastojci 800 grama glatkog brašna tip 550 ili namjenskog brašna za dizana tijesta...
- Pileći paprikašSastojci: 600 g miješanog rasjeka piletine 300 g svježih raznobojnih paprika 1 luk srednje...
- Teleća jetricaUmjesto teleće jetrice, može se korsititi i svinjska ili janjeća, a ovaj temeljni recept može se...
- PudingPriprema pudigna kako su ga radile naše bake bit će jednako brza, a ipak bogatijeg i aromatičnijeg...
- Pašteta od pileće...Sastojci: 40 dkg pilećih jetrica 25 dkg slanine (ili pancete), što mesnatije 2 kuhana jaja...
- PljeskavicaSastojci 40 dkg mljevene govedine + 40 dkg mljevene svinjetine 1 manja glavica luka 1 svežanj...
- Zlevanka Sastojci 2 šalice kukuruzne krupice pofuriti s šalicom i pol kipuće vode (najmanje...
- Zagorski štrukliSastojci za tijesto: 400 g brašna 1 jaje 1 žlica ulja sol Sastojci za nadjev: 1,2...