JOGURT TORTA

Autor: marina.betic   (palac x 5761) |moji recepti

6
3 JAJA 3 ŽLICE ŠEĆERA 3 ŽLICE BRAŠNA 3 ŽLICE ULJA MALO PEC. PRAŠKA ( umjesto biskvita može se kao podloga koristiti 250 g petit keksa  i 90 g maslaca gdje se sve to pomješa zajedno u kompaktnu smjesu i s njom se popuni oblik  torte). 1. BISKVIT:  3 JAJA 3 ŽLICE ŠEĆERA 3 ŽLICE BRAŠNA 3 ŽLICE ULJA MALO PEC. PRAŠKA ( umjesto biskvita može se kao podloga koristiti 250 g petit keksa  i 90 g maslaca gdje se sve to pomješa zajedno u kompaktnu smjesu i s njom se popuni oblik  torte). 2. KREMA: 3 ČVRSTA JOGURTA 3 ŠLAGA ILI POLA LITRE SLATKOG VRHNJA 3 ŽELATINE 20 DKG ŠEĆERA U PRAHU VOĆE PRIPREMA: Ispeci biskvit od navedenih sastojaka. Za kremu u jednoj posudi izraditi šlag, u drugoj izmješati 2 jogurta i 20 dkg šećera, u treću posudu staviti 1 jogurt i 3 želatine (želatinu i jogurt malo izmješati sa vilicom, te taj jogurt i želatinu staviti na peć i miješati, čim provrije skini s peći i u to odmah umiješaj šlag, 2 jogurta,  šećer i voće).  Sve to izliti u pripremljen kalup na biskvit ili na pettit kekse.  Hladiti u frižideru dok se ne stisne. ŽELIM VAM DOBAR TEK  Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.6 (+29)
UPDATE 17.9.2018. OVAJ FINI RECEPT JE DONIO MOJ MUŽ S POSLA KAD JE PROBAO OVU FINU SLASTICU. ZNAM DA IMA PUNO VERZIJA OVOG KOLAČA ILI TORTE ,SAD JE RIJEČ O KOLAČU U OBLIKU TORTE.MOJI GA UKUĆANI OBOŽAVAJU POGOTOVO SA KOMBINACIJOM OMILJENOG VOĆA.NAJVIŠE PRISTAJE UZ DUGO NAM TOPLO , BOLJE REĆI VRUĆE LJETO. PROBAJTE I UŽIVAJTE U FINOJ SLASTICI.
Recepti - 1 - slika

1. BISKVIT: 

  • 3 JAJA

  • 3 ŽLICE ŠEĆERA
  • 3 ŽLICE BRAŠNA
  • 3 ŽLICE ULJA
  • MALO PEC. PRAŠKA

( umjesto biskvita može se kao podloga koristiti 250 g petit keksa  i 90 g maslaca gdje se sve to pomješa zajedno u kompaktnu smjesu i s njom se popuni oblik  torte).

1. BISKVIT: 

  • 3 JAJA
  • 3 ŽLICE ŠEĆERA
  • 3 ŽLICE BRAŠNA
  • 3 ŽLICE ULJA
  • MALO PEC. PRAŠKA

( umjesto biskvita može se kao podloga koristiti 250 g petit keksa  i 90 g maslaca gdje se sve to pomješa zajedno u kompaktnu smjesu i s njom se popuni oblik  torte).

2. KREMA:

  • 3 ČVRSTA JOGURTA
  • 3 ŠLAGA ILI POLA LITRE SLATKOG VRHNJA
  • 3 ŽELATINE
  • 20 DKG ŠEĆERA U PRAHU
  • VOĆE

PRIPREMA:

Ispeci biskvit od navedenih sastojaka. Za kremu u jednoj posudi izraditi šlag, u drugoj izmješati 2 jogurta i 20 dkg šećera, u treću posudu staviti 1 jogurt i 3 želatine (želatinu i jogurt malo izmješati sa vilicom, te taj jogurt i želatinu staviti na peć i miješati, čim provrije skini s peći i u to odmah umiješaj šlag, 2 jogurta,  šećer i voće).  Sve to izliti u pripremljen kalup na biskvit ili na pettit kekse.  Hladiti u frižideru dok se ne stisne.

ŽELIM VAM DOBAR TEK P:H

Prosjek: 3.6 (+29)
Link izvora / potpis autora: Marina.betić
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Suzana Belošević's

Koliki se kalup koristi za tortu ili koja je veličina tepsije?

2
Slika korisnika Glavni u kuhinjiJelena's

Lep , lagan kolac .

3
Slika korisnika Marica Kristo's

odlican je, hvala

4
Slika korisnika Mirjana Kulas Nikic's

pravila sam s jagodama i super je

5
Slika korisnika Ana Donnabela Ermacora's

Hvala na receptima. Jedino ne volim jogurt

6
Slika korisnika Ana Donnabela Ermacora's

Hvala na receptima. Jedino ne volim jogurt

7
Slika korisnika Gordana Arsenovic's

recepti su predivni.NISU SVAKODNEVNI HVALA...

8
Slika korisnika Amira Handzar's

pravila sam duplu mjeru-sličan recept.

6jaja
6 kašika šečera
6 kašika brašna
1 litar voćnog jogurta sa komadićima breskve
1/2 litre slatke pavlake
3 vrečiće (30 gr)želatina
200 gr šečera u prahu
1 konzerva kompota od breskve-marelice
Pećena kora se prepolovi da se dobiju dvije kore.Napravi se fil.U četvrtasti kalup staviti providnu foliju,posuti šećerom u prahu,zaim 1/2 kore,istresti fil,poklopiti drugom polovinom.Hladditi preko noći.
Dobro ohlađen kolač prevrnuti na tacnu odstraniti foliju i posuti prah šećerom.Divan lagan kolač.