3 JAJA
3 ŽLICE ŠEĆERA
3 ŽLICE BRAŠNA
3 ŽLICE ULJA
MALO PEC. PRAŠKA
( umjesto biskvita može se kao podloga koristiti 250 g petit keksa i 90 g maslaca gdje se sve to pomješa zajedno u kompaktnu smjesu i s njom se popuni oblik torte).
1. BISKVIT:
3 JAJA
3 ŽLICE ŠEĆERA
3 ŽLICE BRAŠNA
3 ŽLICE ULJA
MALO PEC. PRAŠKA
( umjesto biskvita može se kao podloga koristiti 250 g petit keksa i 90 g maslaca gdje se sve to pomješa zajedno u kompaktnu smjesu i s njom se popuni oblik torte).
2. KREMA:
3 ČVRSTA JOGURTA
3 ŠLAGA ILI POLA LITRE SLATKOG VRHNJA
3 ŽELATINE
20 DKG ŠEĆERA U PRAHU
VOĆE
PRIPREMA:
Ispeci biskvit od navedenih sastojaka. Za kremu u jednoj posudi izraditi šlag, u drugoj izmješati 2 jogurta i 20 dkg šećera, u treću posudu staviti 1 jogurt i 3 želatine (želatinu i jogurt malo izmješati sa vilicom, te taj jogurt i želatinu staviti na peć i miješati, čim provrije skini s peći i u to odmah umiješaj šlag, 2 jogurta, šećer i voće). Sve to izliti u pripremljen kalup na biskvit ili na pettit kekse. Hladiti u frižideru dok se ne stisne.
ŽELIM VAM DOBAR TEK
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3.6 (+29)
UPDATE 17.9.2018. OVAJ FINI RECEPT JE DONIO MOJ MUŽ S POSLA KAD JE PROBAO OVU FINU SLASTICU. ZNAM DA IMA PUNO VERZIJA OVOG KOLAČA ILI TORTE ,SAD JE RIJEČ O KOLAČU U OBLIKU TORTE.MOJI GA UKUĆANI OBOŽAVAJU POGOTOVO SA KOMBINACIJOM OMILJENOG VOĆA.NAJVIŠE PRISTAJE UZ DUGO NAM TOPLO , BOLJE REĆI VRUĆE LJETO.
PROBAJTE I UŽIVAJTE U FINOJ SLASTICI.
1. BISKVIT:
-
3 JAJA
- 3 ŽLICE ŠEĆERA
- 3 ŽLICE BRAŠNA
- 3 ŽLICE ULJA
- MALO PEC. PRAŠKA
( umjesto biskvita može se kao podloga koristiti 250 g petit keksa i 90 g maslaca gdje se sve to pomješa zajedno u kompaktnu smjesu i s njom se popuni oblik torte).
1. BISKVIT:
- 3 JAJA
- 3 ŽLICE ŠEĆERA
- 3 ŽLICE BRAŠNA
- 3 ŽLICE ULJA
- MALO PEC. PRAŠKA
( umjesto biskvita može se kao podloga koristiti 250 g petit keksa i 90 g maslaca gdje se sve to pomješa zajedno u kompaktnu smjesu i s njom se popuni oblik torte).
2. KREMA:
- 3 ČVRSTA JOGURTA
- 3 ŠLAGA ILI POLA LITRE SLATKOG VRHNJA
- 3 ŽELATINE
- 20 DKG ŠEĆERA U PRAHU
- VOĆE
PRIPREMA:
Ispeci biskvit od navedenih sastojaka. Za kremu u jednoj posudi izraditi šlag, u drugoj izmješati 2 jogurta i 20 dkg šećera, u treću posudu staviti 1 jogurt i 3 želatine (želatinu i jogurt malo izmješati sa vilicom, te taj jogurt i želatinu staviti na peć i miješati, čim provrije skini s peći i u to odmah umiješaj šlag, 2 jogurta, šećer i voće). Sve to izliti u pripremljen kalup na biskvit ili na pettit kekse. Hladiti u frižideru dok se ne stisne.
ŽELIM VAM DOBAR TEK
Link izvora / potpis autora: Marina.betić
Koliki se kalup koristi za tortu ili koja je veličina tepsije?
Lep , lagan kolac .
odlican je, hvala
pravila sam s jagodama i super je
Hvala na receptima. Jedino ne volim jogurt
Hvala na receptima. Jedino ne volim jogurt
recepti su predivni.NISU SVAKODNEVNI HVALA...
pravila sam duplu mjeru-sličan recept.
6jaja
6 kašika šečera
6 kašika brašna
1 litar voćnog jogurta sa komadićima breskve
1/2 litre slatke pavlake
3 vrečiće (30 gr)želatina
200 gr šečera u prahu
1 konzerva kompota od breskve-marelice
Pećena kora se prepolovi da se dobiju dvije kore.Napravi se fil.U četvrtasti kalup staviti providnu foliju,posuti šećerom u prahu,zaim 1/2 kore,istresti fil,poklopiti drugom polovinom.Hladditi preko noći.
Dobro ohlađen kolač prevrnuti na tacnu odstraniti foliju i posuti prah šećerom.Divan lagan kolač.