Rezanci i žitarice u juhama
Ponekad je juha atraktivna i ukusna kad u njoj nema nikakovih posebnih dodataka, osim, eventualno, zelenila ili nečeg čisto estetskog, ali često se u našim krajevima preferira u juhu ubaciti rezance, tjesteninu ili razne žitarice. Evo koje i kakve vam mi predlažemo!
DOMAĆI REZANCI - možda nisu najzdraviji jer se prave od bijelog brašna i jaja, ali zato što nas podsjećaju na kuhinju naših baka uvijek će uzdignuti naša osjetila do stanja blaženstva. Izbjegavajte kupovne "domaće" rezance jer u njimačesto ima boja i aditiva.
TALIJANSKI REZANCI - sitna kupovna tjestenina za juhu zdravija je alternativa "bakinim rezancima" jer se radi bez jaja i od durum pšenice (manje je kalorična i ima više proteina).
AZIJSKI REZANCI - Kineska pileća juha ili jednostavna japanska juha od povrća i algi traže odgovarajuće rezance. probajte soba od heljde, tanke somen, ili debele udon rezance od pšeničnog brašna. Kada kuhate azijsku tjesteninu, ne solite vodu jer u njima već ima dosta soli. Azijske juhe služite u posudicama: čvrsti sastojci jedu se štapićima, a juha pije.
INTEGRALNE ŽITARICE - dodajte varivima rižu, heljdu, proso, ječam ili kukuruz. Integralne žitarice učinit će svaku juhu bogatijom, dat će joj gustoću i učiniti je zdravim obrokom u bilo koje doba dana. U variva možete dodati kukuruzno brašno, griz ili prekrupu od žita ili kukuruza.
- Kategorije:
- Vaše oznake (tagovi):
I ovo trebate pogledati:
Sutra pripremite...
Uskrsni medenjaci „Ana“Sastojci: 1 jaje 4 žlice šećera 4 žlice mlijeka 2 žlice meda 2 žlice masti (krute) 1...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
KulenReceptura pravog domaćeg kulena, kao i okus, razlikovat će se od obitelji do obitelji. Priprema...
Domaći kruh s kvascemSastojci: 7g suhog kvasca / 1/2 kockice svježeg 500g glatkog brašna 1 žličica soli 475ml...
Nabujak s crnim vinomSastojci: 17,5 dag čokolade za kuhanje 30 dag maslaca 30 dag šećera 2 omota vanilin...
Kuhano vinoKuhano vino ima svoj osnosvni recept koji se može prilagođavati dodavanjem ili oduzimanjem količine...