Sos od višanja

Odličan uz svinjetinu, paštetu od pileće jetrice....
Sastojci:
- 2 kašike šećera
- 2 dl vina
- jedno pakovanje višanja
- kašika gustina
Priprema:
2 kašike (supene) šećera ukaramelisati, zaliti sa čašom od 2 dl vina, kad se sve otopi ubaciti višnje (koliko hoćes da ti se pojave u sosu ili celo pakovanje od Frikoma). Kad sve provri sipaš (prvo u šoljici razmučenoj ravnu supenu kašiku gustina i vode do vrha šoljice, čisto da se sve izjednači i da nema grudvice). Opet naka provrije i gotov je sos.
- Vrijeme pripreme: 20 minuta







Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...