Sirup od stolisnika

Perite ruke!

Prije početka pripreme hrane obavezno operite ruke ruke, uzmite čisto suđe, a ruke, odjeću, radnu površinu i prostoriju u kojoj pripremate hranu ili jedete možete poprskati sprejom poput Eliksir St. Rocha (koji sadrži 14 eteričnih ulja i štiti vas prirodnim putem).

Čuvjate zdravlje!

recepti_bez_slike
100 cvjetova stolisnika (Achillea millefolium L.) 5 litara vode 4 limuna 10 dkg limunske kiseline 6 kg šećera Postupak pripreme U 5 litara vode stavimo močiti 100 cvjetova stolisnika, 4 limuna izrečemo na kriške i ubacimo unutra te 10 dkg. lim. kiseline. Pokrijemo kuhinjskom krpom i tako držimo 48 sati. Nakon dva dana vodu procijedimo kroz gazu ili fino sito (kriške limuna ne iscjedimo nego ih bacamo čitave) i u tu vodu uspemo 6 kg. šećera te kad se sjetimo promješamo da se šećer brže otopi. Kod mene to traje dan - dva. Kada se šećer otopi nalijemo u boce i spremimo u škrinju za duboko zamrzavanje. Po potrebi bocu izvađenu iz škrinje držimo u hladnjaku. Sirup moramo držati u hladnjaku jer nije termički obrađen tj. pripravlja se na kućnoj temperaturi i sklon je fermentiranju. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.8 (+4)
Nigdje na internetu nisam našao recept za pripremanje sirupa od stolisnika a ja bi ga rado podjelio sa svima!! Cassy

Sastojci za sirup od stolisnika

  • 100 cvjetova stolisnika (Achillea millefolium L.)
  • 5 litara vode
  • 4 limuna
  • 10 dkg limunske kiseline
  • 6 kg šećera

Postupak pripreme

U 5 litara vode stavimo močiti 100 cvjetova stolisnika, 4 limuna izrečemo na kriške i ubacimo unutra te 10 dkg. lim. kiseline. Pokrijemo kuhinjskom krpom i tako držimo 48 sati. Nakon dva dana vodu procijedimo kroz gazu ili fino sito (kriške limuna ne iscjedimo nego ih bacamo čitave) i u tu vodu uspemo 6 kg. šećera te kad se sjetimo promješamo da se šećer brže otopi. Kod mene to traje dan - dva. Kada se šećer otopi nalijemo u boce i spremimo u škrinju za duboko zamrzavanje. Po potrebi bocu izvađenu iz škrinje držimo u hladnjaku. Sirup moramo držati u hladnjaku jer nije termički obrađen tj. pripravlja se na kućnoj temperaturi i sklon je fermentiranju.

Prosjek: 3.8 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika Lea N's

isprobano, preporučujem

ovo su moji recepti, lea

2
Slika korisnika malena22's

Ovo se čini ukusnim

I ovo trebate pogledati:

Sok od bazge - PROČITAJTE Malinovac - sirup od malina - PROČITAJTE Sirup od bazge - PROČITAJTE Tulumbe - PROČITAJTE Voćni sirupi za razrjeđivanje s vodom - PROČITAJTE