SABBIA - Crikvenica

Restoran Sabbia (sabbia tal.= pijesak) smjestio se na samoj pješčanoj plaži u centru Crikvenice na četiri metra od mora.

Preuređen je u srpnju 2006. kada počinje s radom i otvoren je kroz cijelu godinu s ciljem postavljanja zahtjevnih gastronomskih standarda. Jelovnik je sastavljen uglavnom od ribljih jela uz nešto mesnih, ali se mislilo i na vegetarijance za koje postoji ponuda s namirnicima primjerenim takvoj vrsti prehrane. Riba je uvijek svježa, dovoze je ribari i peče se na gradelama na pravom žaru kako bi se dobio autentični okus mediterana.

Također, koristi se i začinsko bilje iz botaničkog vrta, jednako kao i s pašnjaka u zaleđu gdje rastu samonikle aromatične trave koje su najbolji začin jelima: ružmarin, kadulja, komorač i divlji origano. Bosiljak nažalost u području Crikvenice ne uspjeva tako da, iako svjež, dolazi iz drugih krajeva. Jelovnik je sastavljen na suvremen način, prate se trendovi, a istovremeno se pokušava sačuvati izvorni okus zadržavajući tradicionalne recepte koje je lako prepoznati kao domaće. Sam restoran razvija ponudu ekskluzivnih jela, ima 40 sjedećih mjesta, nalazi se na katu s terasom i romantičnim pogledom na zaljev. U prizemlju je pizzeria i snack bar s jelovnikom prilagođen onima koji dođu pojesti nešto na brzinu. sabbia_logo.jpg



1
Slika korisnika sandra's

24.06.2008. Sve pohvale . Sve je bilo naj,naj.

1