SABBIA - Crikvenica
Preuređen je u srpnju 2006. kada počinje s radom i otvoren je kroz cijelu godinu s ciljem postavljanja zahtjevnih gastronomskih standarda. Jelovnik je sastavljen uglavnom od ribljih jela uz nešto mesnih, ali se mislilo i na vegetarijance za koje postoji ponuda s namirnicima primjerenim takvoj vrsti prehrane. Riba je uvijek svježa, dovoze je ribari i peče se na gradelama na pravom žaru kako bi se dobio autentični okus mediterana.
Također, koristi se i začinsko bilje iz botaničkog vrta, jednako kao i s pašnjaka u zaleđu gdje rastu samonikle aromatične trave koje su najbolji začin jelima: ružmarin, kadulja, komorač i divlji origano. Bosiljak nažalost u području Crikvenice ne uspjeva tako da, iako svjež, dolazi iz drugih krajeva. Jelovnik je sastavljen na suvremen način, prate se trendovi, a istovremeno se pokušava sačuvati izvorni okus zadržavajući tradicionalne recepte koje je lako prepoznati kao domaće. Sam restoran razvija ponudu ekskluzivnih jela, ima 40 sjedećih mjesta, nalazi se na katu s terasom i romantičnim pogledom na zaljev. U prizemlju je pizzeria i snack bar s jelovnikom prilagođen onima koji dođu pojesti nešto na brzinu. ![]()








Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
24.06.2008. Sve pohvale . Sve je bilo naj,naj.