SABBIA - Crikvenica
Preuređen je u srpnju 2006. kada počinje s radom i otvoren je kroz cijelu godinu s ciljem postavljanja zahtjevnih gastronomskih standarda. Jelovnik je sastavljen uglavnom od ribljih jela uz nešto mesnih, ali se mislilo i na vegetarijance za koje postoji ponuda s namirnicima primjerenim takvoj vrsti prehrane. Riba je uvijek svježa, dovoze je ribari i peče se na gradelama na pravom žaru kako bi se dobio autentični okus mediterana.
Također, koristi se i začinsko bilje iz botaničkog vrta, jednako kao i s pašnjaka u zaleđu gdje rastu samonikle aromatične trave koje su najbolji začin jelima: ružmarin, kadulja, komorač i divlji origano. Bosiljak nažalost u području Crikvenice ne uspjeva tako da, iako svjež, dolazi iz drugih krajeva. Jelovnik je sastavljen na suvremen način, prate se trendovi, a istovremeno se pokušava sačuvati izvorni okus zadržavajući tradicionalne recepte koje je lako prepoznati kao domaće. Sam restoran razvija ponudu ekskluzivnih jela, ima 40 sjedećih mjesta, nalazi se na katu s terasom i romantičnim pogledom na zaljev. U prizemlju je pizzeria i snack bar s jelovnikom prilagođen onima koji dođu pojesti nešto na brzinu. ![]()








LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
24.06.2008. Sve pohvale . Sve je bilo naj,naj.