Pečena raca s hajdinom kašom
        Sastojci:
- 3,5 kg domaće patke
 - 0,20 kg hajdine kaše
 - 1 dl ulja
 - 0,10 svježih vrganja
 - 1 jaje
 - jedna glavica luka
 - 0,08 kg pilećih jetri
 - Sol, papar
 - Peršin list
 
Priprema:
Patku dobro očistimo, operemo i posušimo. Razrežemo je po duljini hrpta i izvadimo kosti. Posolimo i pustimo pola sata. U međuvremenu pripremimo nadjev. Na luku propirjamo jetra, dodamo vrganje i skuhanu hajdinu kašu. Ohladimo. U masu stavimo jaja, sjeckani peršin, te dobro začinimo.
Patku napunimo nadjevom, povežemo kuhinjskim koncem i pečemo u pećnici 1 sat podlijevajući temeljcem.
Kao prilog poslužimo marinirano povrće sa žara.
 
 Link izvora / potpis autora: Damir Crleni
 - Vaše oznake (tagovi): pečena patka
 


 
 






 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
 BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
 Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
 Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
 SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
 Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...