Fina pizza

Ova pizza je oduševila mog dragog. Napravila sam ju jučer od ostataka ručka.
Od mog ručka ostalo je onog finog safta od piletine. Zamjesila sam tjesto za pizzu:
- meko brašno
- sviježi kvasac
- toplo mlijeko
- ulje
- vrhnje za kuhanje
- sol
Premazala sam tjesto umakom od rajčice, po njemu stavila saft od piletine i ispekla do pola u pećnici. Nakon toga po pizzi naribala sam veću količinu sira i ispekla ju do kraja. Vi po želji možete dodati i gljive.
Umak od paradajza radim sama, tako da na sitno narežem crveni luk i malo češnjaka, te ga popržim. Dodam na sitno rezanu rajčicu i pirjam sve zajedno dok se rajčica ne skaši. Dodam sol, papar, origano, vegetu i malo šećera ako je potrebno. kad je gotovo sve izmiksam štapnim mikserom.
Dobar tek Vam želim!
Link izvora / potpis autora: Vratarić Ivana
- Vrijeme pripreme: 30 minuta
- Vaše oznake (tagovi): pizza
- Sastojci: origano / vrhnje za kuhanje / gljive / rajčice / kvasac / rajčica / mlijeko / sol / crveni luk







Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...