Makovnjača

Autor: Buco   (palac x 6631) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
30 dag brašna sol 1/8 litre mlijeka 1 jaje malo limunove kore 6 dag maslaca Za pripremanje kvasca: 1 dag šećera 2 dag kvasca 1/8 litre mlijeka 2 dag brašna Za nadjev: 25 dag mljevenog maka 1/4 litre mlijeka malo limunove kore malo cimetova praha 2 dag grožđica 1 dag šećera 6 dag maslaca malo maslaca za premazati lim za pečenje Postupak pripreme Najprije posolite brašno i stavite ga na toplo mjesto. Zatim napravite u zdjeli tijesto od brašna i dodajte mješavinu od mlačnog mlijeka, šećera, jaja, limunove kore, otopljenog maslaca i dignutog kvasca. Tijesto treba tako dugo tuci kuhačom dok se više ne lijepi za kuhaču. Tijesto neka bude jedan sat na toplom. Zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj dasci i namažite nadjevom te smotajte u savijaču. Namažite tavu otopljenim maslacem i složite u nju savijaču, pa pustite da stoji još pola sata. Zatim savijaču premažite razmućenim jajem i pecite je u pećnici na umjerenoj vatri. Makovnjaču narežite na kriške tek nakon što se ohladila.
Nadjev napravite na ovaj način: prokuhajte mljeven mak u mlijeku i dodajte naribanu limunovu koru, cimet, grožđice, šećer i maslac. Nadjev dobro promiješajte i njime napunite makovnjaču tek pošto se ohladio. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+2) ‹ Makovnjača najbolji recept Molvarska orehnjača ›

Sastojci

  • 30 dag brašna
  • sol
  • 1/8 litre mlijeka
  • 1 jaje
  • malo limunove kore
  • 6 dag maslaca

Za pripremanje kvasca:

  • 1 dag šećera
  • 2 dag kvasca
  • 1/8 litre mlijeka
  • 2 dag brašna

Za nadjev:

  • 25 dag mljevenog maka
  • 1/4 litre mlijeka
  • malo limunove kore
  • malo cimetova praha
  • 2 dag grožđica
  • 1 dag šećera
  • 6 dag maslaca
  • malo maslaca za premazati lim za pečenje

Postupak pripreme

Najprije posolite brašno i stavite ga na toplo mjesto. Zatim napravite u zdjeli tijesto od brašna i dodajte mješavinu od mlačnog mlijeka, šećera, jaja, limunove kore, otopljenog maslaca i dignutog kvasca.

Tijesto treba tako dugo tuci kuhačom dok se više ne lijepi za kuhaču. Tijesto neka bude jedan sat na toplom. Zatim ga razvaljajte na pobrašnjenoj dasci i namažite nadjevom te smotajte u savijaču. Namažite tavu otopljenim maslacem i složite u nju savijaču, pa pustite da stoji još pola sata.

Zatim savijaču premažite razmućenim jajem i pecite je u pećnici na umjerenoj vatri. Makovnjaču narežite na kriške tek nakon što se ohladila.
Nadjev napravite na ovaj način: prokuhajte mljeven mak u mlijeku i dodajte naribanu limunovu koru, cimet, grožđice, šećer i maslac. Nadjev dobro promiješajte i njime napunite makovnjaču tek pošto se ohladio.

Prosjek: 3.5 (+2)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)