3 jaja
3 žlice brašna
3 žlice šećera
1 prašak za pecivo
Krema:
20 dag margarina
20 dag šećera u prahu
7 žutanjaka
20 dag čokolade za kuhanje
7 bjelanjaka
Ukras:
šlag pjena
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih jaja, sa šećerom dodajući brašno sa praškom za pecivo. Masu rasporediti u okrugli model za torte. Peći u zagrijanoj pećnici. Na pečen biskvit rasporediti kremu. Biskvit s kremom staviti u zamrzivač. Ohlađen kolač ukrasiti šlag pjenom. KREMA: Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati žutanjke i otopljenu čokoladu. U izrađenu masu umiješati snijeg bjelanjaka.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 3 (+1)
Sastojci
- 3 jaja
- 3 žlice brašna
- 3 žlice šećera
- 1 prašak za pecivo
Krema:
- 20 dag margarina
- 20 dag šećera u prahu
- 7 žutanjaka
- 20 dag čokolade za kuhanje
- 7 bjelanjaka
Ukras:
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto umućenih jaja, sa šećerom dodajući brašno sa praškom za pecivo. Masu rasporediti u okrugli model za torte. Peći u zagrijanoj pećnici. Na pečen biskvit rasporediti kremu. Biskvit s kremom staviti u zamrzivač. Ohlađen kolač ukrasiti šlag pjenom. KREMA: Pjenasto umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati žutanjke i otopljenu čokoladu. U izrađenu masu umiješati snijeg bjelanjaka.