PInce

recepti_bez_slike
  5 dag svježeg ili 2 dag suhog kvasca 1 1/2 dl mlijeka 1 1/2 dag šećera Tijesto:   1 kg brašna 2 dag soli 15 dag maslaca 6 žumanjaka 20 dag šećera 1 dl ruma 2 dl mlijeka korica od limuna kvasac Priprema pinci Od navedenih namirnica pripremi se kvasac i pusti dizati. U prosijano brašno izdrobi se maslac, doda šećer, sol, usitnjena korica od limuna. Žumanjci se razmute s malo mlijeka i također dodaju u brašno, a zatim se doda preostalo mlijeko i dignuti kvasac. Sve namirnice se s brašnom dobro izmiješaju, a onda se tijesto mijesi na dasci do 3/4 sata, tj. dok ne bude glatko i elastično. Tijesto se zatim pokrije i pusti u toploj prostoriji dizati. Kad tijesto dvostruko naraste, razdijeli se u 2 dijela koja se ponovo mijese, pokriju i ponovo puste dizati. Kad su se hljepčići dignuli (dvostruko), ureže se škarama svaki dio od sredine u tri smjera, tako da je taj kruščić razdijeljen na 3 jednaka dijela. Zatim se pince stave na dobro namazan lim za pečenje, premažu razmućenim jajem i stave u ugrijanu pećnicu. Pince se peku na jednoličnoj temperaturi 50-60 minuta.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Bribirski prisnac najbolji recept Pinca (sirnica) ›

Kvas:

 

  • 5 dag svježeg ili 2 dag suhog kvasca
  • 1 1/2 dl mlijeka
  • 1 1/2 dag šećera

Tijesto:

 

  • 1 kg brašna
  • 2 dag soli
  • 15 dag maslaca
  • 6 žumanjaka
  • 20 dag šećera
  • 1 dl ruma
  • 2 dl mlijeka
  • korica od limuna
  • kvasac

Priprema pinci

Od navedenih namirnica pripremi se kvasac i pusti dizati. U prosijano brašno izdrobi se maslac, doda šećer, sol, usitnjena korica od limuna. Žumanjci se razmute s malo mlijeka i također dodaju u brašno, a zatim se doda preostalo mlijeko i dignuti kvasac. Sve namirnice se s brašnom dobro izmiješaju, a onda se tijesto mijesi na dasci do 3/4 sata, tj. dok ne bude glatko i elastično. Tijesto se zatim pokrije i pusti u toploj prostoriji dizati. Kad tijesto dvostruko naraste, razdijeli se u 2 dijela koja se ponovo mijese, pokriju i ponovo puste dizati. Kad su se hljepčići dignuli (dvostruko), ureže se škarama svaki dio od sredine u tri smjera, tako da je taj kruščić razdijeljen na 3 jednaka dijela. Zatim se pince stave na dobro namazan lim za pečenje, premažu razmućenim jajem i stave u ugrijanu pećnicu. Pince se peku na jednoličnoj temperaturi 50-60 minuta.
 

No votes yet
  • Vrijeme pripreme: 1 sat
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)