Novogodišnji minjoni
Novogodišnji minjoni u bojama Italijanske zastave - Dolcetti natalizi
Sastojci:
- 125 g maslaca
- 120 g sećera u prahu
- 5 jaja
- 120 g brašna
- 1 ekstrat vanile
- 120 g marmelade od kajsije
- 1 kašika vode
- zelene i crvene prehrambene boje
- 200 g čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:
Izmiksati maslac i sećer, dodati žumanca jedno po jedno. Dodati brašno i izmiksati. Dodati ekstrakt od vanile.
Belanca izmiksati u šaum. Dodati u smesu i varjačom pažljivo izmešati. Smesu podeli u tri zdelice. Zelenu i crvenu boju dodati u zdele treča ostaje bez boje. Papir dimenzije 30x40 cm. Ucrtati 3 iste dimenzije, prevrnuti papir i preliti sve tri obojene smese u odgovarajuči deo na papiru. Smesa se neče preliti preko druge. Peči na 200 C oko 12 minuta. Gotovo pečene kore ostaviti da se ohlade. Iseči kore tako da budu istih dimenzija zbog slaganja. Marmeladu od kajsije zagrejati.
Link izvora / potpis autora: www.minjina-kuhinjica.com
- Vaše oznake (tagovi): cokolada








Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...