Kokosov kolač

Autor: Jadranka Bilincic   (palac x 30384) |moji recepti

1
8 jaja 8 zlica šećera 200 gr kokosovog brašna 2 žlice brašna 1 p.z.p margarin ( 250 gr) 8 žlica šećera u prahu 3 žlice kakaa 2 šlag pjene ukrasne šarene bombonice Priprema: Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka, žumanjke odvojiti na stranu dok napravimo koru. Bjelanjke dobro izmiksati, pa dodavati šećer i opet dobro izmiksati, zatim dodati kokosovo brašno i p.z.p pomješan s 2 žlice brašna. Staviti da se peće na laganoj temperaturi, toliko da ga samo dobro isušimo to bi bilo oko 10 min. Kad se kora ispeće posuti je malo rumom.  Priprema kreme: 8 žumanjaka izmiksati na pari, skinuti s pare i malo pustiti da se ohladi. Zatim dodati margarin koji smo predhodno izmješali sa šećerom u prahu i kad i margarin dobro izmiksamo sa jajima još dodamo kakao i premažemo preko bijele kore. Šlag dobro umutimo i stavimo preko kreme, ukrasimo sa šećernim mrvicama i eto ga.        Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 4 (+1)
Najjednostavniji kolač, a najbolji!
Kokosov kolač

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 8 zlica šećera
  • 200 gr kokosovog brašna
  • 2 žlice brašna
  • 1 p.z.p
  • margarin ( 250 gr)
  • 8 žlica šećera u prahu
  • 3 žlice kakaa
  • 2 šlag pjene
  • ukrasne šarene bombonice

Priprema:

Razdvojiti bjelanjke od žumanjaka, žumanjke odvojiti na stranu dok napravimo koru. Bjelanjke dobro izmiksati, pa dodavati šećer i opet dobro izmiksati, zatim dodati kokosovo brašno i p.z.p pomješan s 2 žlice brašna. Staviti da se peće na laganoj temperaturi, toliko da ga samo dobro isušimo to bi bilo oko 10 min. Kad se kora ispeće posuti je malo rumom. 

Priprema kreme:

8 žumanjaka izmiksati na pari, skinuti s pare i malo pustiti da se ohladi. Zatim dodati margarin koji smo predhodno izmješali sa šećerom u prahu i kad i margarin dobro izmiksamo sa jajima još dodamo kakao i premažemo preko bijele kore.

Šlag dobro umutimo i stavimo preko kreme, ukrasimo sa šećernim mrvicama i eto ga. 

 

 

 

Prosjek: 4 (+1)
Link izvora / potpis autora: jadranka
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)