Kolač od jogurta

recepti_bez_slike
3 jaja 1 prašak za pecivo 1 kesica vanilin-šećera 1 čvrsti jogurt (onaj u plastičnoj čašici, a ta čašica je dalje mjerica za ostale potrebne sastojke) 1 čaša od jogurta ulja 1 čaša od jogurta šećera 3 čaše od jogurta brašna. Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg. Ostale sastojke sve smiksati, Pažljivo umiješati snijeg od bjelanjaka, staviti u margarinom ili maslacem namazan kalup i peći na 180°C dok ne porumeni. Ja sam znala odvojiti dio tijesta u koji bih dodala čokolade u prahu i u kalup bih lijevala naizmjenično bijelo i smeđe tijesto pa bi kolač u konačnici imao izgled mramornog kolača. Jednostavno i brzo gotovo, a ako se u kolač doda malo korice od limuna, izvrsno paše uz popodnevni čaj. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.4 (+8)
Ovo je prvi kolač koji sam kao curica napravila. To je inače stari francuski poznati recept i mogu se raditi brojne teme na varijaciju. Ipak, ovo je izvorni recept i koristan je svakoj mladoj, novopečenoj kuharici, a ako se peće u tzv. "srnećem hrptu" ili u "vijenčiću" kao kalupu, može biti i zanimljiv vizualno.

Sastojci su:

  • 3 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kesica vanilin-šećera
  • 1 čvrsti jogurt (onaj u plastičnoj čašici, a ta čašica je dalje mjerica za ostale potrebne sastojke)
  • 1 čaša od jogurta ulja
  • 1 čaša od jogurta šećera
  • 3 čaše od jogurta brašna.

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka napraviti čvrsti snijeg. Ostale sastojke sve smiksati, Pažljivo umiješati snijeg od bjelanjaka, staviti u margarinom ili maslacem namazan kalup i peći na 180°C dok ne porumeni.

Ja sam znala odvojiti dio tijesta u koji bih dodala čokolade u prahu i u kalup bih lijevala naizmjenično bijelo i smeđe tijesto pa bi kolač u konačnici imao izgled mramornog kolača.

Jednostavno i brzo gotovo, a ako se u kolač doda malo korice od limuna, izvrsno paše uz popodnevni čaj.

Prosjek: 3.4 (+8)
Link izvora / potpis autora: Vesna Santini
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)