Gurabije

recepti_bez_slike
250 gr. maslaca 170gr. meda jedno jaje 480gr. brašna 1/2 žlićice šećera jezgra oraha Priprema 1..Umutite maslac, dodajte med, jaje, brašno, i šećer, sve dobro izmešati da se dobije masno glatko tjesto. 2.Od tjesta napraviti kuglice približno iste veličine, malo ih spljoštiti pa u sredini napraviti udubljenje u koje utisnite jezgra oraha 3.Pleh podmazati uljem poredjati gurabije i peći na umjerenoj temperaturi oko 180- 200 stupnjeva, dok ne porumeni. 4.Kad se ohlade premazati ih sa malo meda i posuti {uvaljati} šećer u prahu. GURABIJE mogu jako dugo da stoje. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+104)
Gurabije su jednostavni kolači koji su se u Vojvodini nekada spremali za Božić ili Uskrs i to nekoliko dana ranije. Pa se onda djeca iskradu u gostinjsku stražnju sobu, i tamo, u vlažnom polumraku koji mirise na perine i dunje sa ormara, pronađu kutiju sa pošećerenim gurabijama. Natrpaju usta i žvaču brzo da ih niko ne uhvati. Nema slađih ni ukusnijih kolača ...

Sastojci

  • 250 gr. maslaca
  • 170gr. meda
  • jedno jaje
  • 480gr. brašna
  • 1/2 žlićice šećera
  • jezgra oraha

Priprema

1..Umutite maslac, dodajte med, jaje, brašno, i šećer, sve dobro izmešati da se dobije masno glatko tjesto.

2.Od tjesta napraviti kuglice približno iste veličine, malo ih spljoštiti pa u sredini napraviti udubljenje u koje utisnite jezgra oraha

3.Pleh podmazati uljem poredjati gurabije i peći na umjerenoj temperaturi oko 180- 200 stupnjeva, dok ne porumeni.

4.Kad se ohlade premazati ih sa malo meda i posuti {uvaljati} šećer u prahu.

GURABIJE mogu jako dugo da stoje.

Prosjek: 5 (+104)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
1
Slika korisnika kana's

:* :H Nadam se da ce Vam se dopasti ovi jednostavni kolaci izdasni su i jeftini a tako ukusni