Gris kocke

recepti_bez_slike
1/2 l vode 1/2 l mlijeka 20 dag šećera 20 dag grisa 10 dag čokolade Potrebno za kremu: 1 l mlijeka 4 pudinga od vanilije 10 žlica šećera (može i više ako volite slađe) 15 dag margarina 2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično) Potrebno za čokoladnu glazuru: 15 dag čokolade 3 žlice ulja 5 dag margarina 2 žlice šećera u prahu 5 žlica mlijeka Priprema: Za podlogu skuhati gris u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom. Kada se gris zgusne umiješati natrganu čokoladu, dobro promiješati dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna. U lim srednje veličine premazan maslacom smjestiti polutekuću smjesu od grisa. Za kremu zakuhati oko 7 -8 dl mlijeka a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom. Skuhati pudinge na klasičan način. Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu. U ohlađeni puding umiješati mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Kremom premazati podlogu od grisa. Sve dobro rashladiti i nanijeti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Potrebno za podlogu:

  • 1/2 l vode
  • 1/2 l mlijeka
  • 20 dag šećera
  • 20 dag grisa
  • 10 dag čokolade

Potrebno za kremu:

  • 1 l mlijeka
  • 4 pudinga od vanilije
  • 10 žlica šećera (može i više ako volite slađe)
  • 15 dag margarina
  • 2 dl vrhnja za šlag (hulala, hole ili neko slično)

Potrebno za čokoladnu glazuru:

  • 15 dag čokolade
  • 3 žlice ulja
  • 5 dag margarina
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 5 žlica mlijeka

Priprema:

Za podlogu skuhati gris u kombinaciji vode i mlijeka sa šećerom. Kada se gris zgusne umiješati natrganu čokoladu, dobro promiješati dok se čokolada ne otopi i dok sva smjesa ne postane jednolično čokoladna. U lim srednje veličine premazan maslacom smjestiti polutekuću smjesu od grisa.
Za kremu zakuhati oko 7 -8 dl mlijeka a ostatak mlijeka pomiješati s pudingom i šećerom. Skuhati pudinge na klasičan način. Ohladiti uz miješanje kako se ne bi stvorila korica na pudingu. U ohlađeni puding umiješati mikserom izrađen margarin i čvrsto tučeno vrhnje za šlag. Kremom premazati podlogu od grisa. Sve dobro rashladiti i nanijeti čokoladnu glazuru koja se napravi tako da se otopi čokolada pomiješana sa uljem, margarinom, šećerom i mlijekom.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)