Juha od kiselog kupusa

Evo jednog vegetarijanskog jela koje ce dobro doci u ove zimske dane jer je puno vitamina "C" a i prikladno je poslije onoliko kalorija koje smo unjeli za ove prosle praznike.
Sastojci za 4 osobe
- 300gr. kiselog ribanog zelja
- 2 crvene suhe paprike, amoze i sviježe
- 4 žlice kukuruznog brašna
- 1 l. vode, 1 l. rasola
- sol, vegeta, biber, po ukusu
- 2 šalice ulja
Priprema
Kupus propržimo na ulju nekoliko sekundi dodamo papriku koju smo zdrobili pa to sve prelijemo rasolom i vodom. Kuhamo oko 1 sat dok zelje ne omekša. Tada dodamo kukuruzno brašoo uz stalno mješanje juhe, ako je potrebno dodamo jos vode da ne bude pregusto pa sve prokuhamo 10 min.
Napoemna
uz ovu juhu može se služiti kotlet ili kobasica sa roštilja ili riba.







Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
BajaderaSastojci za bajaderu:
800 g šećera
1/2 litre vode
250 g maslaca
300 g oraha
300 g mljevenih...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
Od kiselog kupusa se stvarno može napraviti vrlo ukusna juha.baš je osvježavajuća.
o čemu se točno radi?
pitaj te admina12
zasto ste obrisali suncarke i recne ribe?
zasto ste obrisali recept za suncarke i rrecne ribe1