Jogurt torta

recepti_bez_slike
10 dag margarina 10 dag šećera 4 žutanjka 12 dag brašna 1/2 praška za pecivo 1 vanilin šećer Bijeli premaz: 4 bjelanjka 15 dag šećera 2 žlice sjeckanih oraha Nadjev: 3 dag želatina 8 žlica mlake vode 4 dcl jogruta 20 dag šećera 3 šlag pjene 1 šalica višanja Postupak pripreme Izraditi meko, glatko biskvitno tijesto od pjenasto izmiksanog margarina sa šećerom dodajući žutanjke i brašno s praškom za pecivo. Dodati vanilin šećer i izraditi ujednačenu masu. Masu podijeliti na dva dijela. Jedan dio rasporediti u pouljen ili pobrašnjen kalup ili model za torte. Tijesto premazati s polovinom bijelog premaza i posuti jednom žlicom sitno sjeckanih oraha. Peči u zagrijanoj pećnici. Istim postupkom ispeći i drugu biskvitnu masu premazanu bijelim premazom i posuti orasima. U kalup složiti jedan list pečenog biskvita, na njega rasporediti nadjev. Na nadjev dodati višnje bez koštica i prekriti drugim listom pečenog biskvita.
 BIJELI PREMAZ: Pjenasto izmiksati bjelanjke sa šećerom i jzraditi čvrst snijeg. NADJEV: Želatinu otopiti u mlakoj vodi. Poslije pet minuta dodati malo mlakog jogurta. Posebno ojenasto izmiksati jogurt sa šećerom. Posebno ojenasto izraditi šlag pjenu. U pjenasto izmiksan jogurt umiješati otopljen želatin i šlag pjenu. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 10 dag margarina
  • 10 dag šećera
  • 4 žutanjka
  • 12 dag brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
Bijeli premaz:
  • 4 bjelanjka
  • 15 dag šećera
  • 2 žlice sjeckanih oraha
Nadjev:
  • 3 dag želatina
  • 8 žlica mlake vode
  • 4 dcl jogruta
  • 20 dag šećera
  • 3 šlag pjene
  • 1 šalica višanja

Postupak pripreme

Izraditi meko, glatko biskvitno tijesto od pjenasto izmiksanog margarina sa šećerom dodajući žutanjke i brašno s praškom za pecivo. Dodati vanilin šećer i izraditi ujednačenu masu. Masu podijeliti na dva dijela. Jedan dio rasporediti u pouljen ili pobrašnjen kalup ili model za torte.

Tijesto premazati s polovinom bijelog premaza i posuti jednom žlicom sitno sjeckanih oraha. Peči u zagrijanoj pećnici. Istim postupkom ispeći i drugu biskvitnu masu premazanu bijelim premazom i posuti orasima. U kalup složiti jedan list pečenog biskvita, na njega rasporediti nadjev. Na nadjev dodati višnje bez koštica i prekriti drugim listom pečenog biskvita.


BIJELI PREMAZ: Pjenasto izmiksati bjelanjke sa šećerom i jzraditi čvrst snijeg.

NADJEV: Želatinu otopiti u mlakoj vodi. Poslije pet minuta dodati malo mlakog jogurta. Posebno ojenasto izmiksati jogurt sa šećerom. Posebno ojenasto izraditi šlag pjenu. U pjenasto izmiksan jogurt umiješati otopljen želatin i šlag pjenu.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)