Šparoge sa pancetom

recepti_bez_slike
1/2 kg šparoga (to će biti 20-tak komada) 20-tak komada pancete (koliko ima šparoga) Priprema: Očistiti i dobro oprati šaroge te ih posušiti papirnatim ručnikom. Omotati pancetu oko šparoga tako da klas šproge ostane neomotan. Položite šparoge omotane pancetom na plitki lim za kolače. Pećnicu zagrijte na 200°C, pa stavite peći na otprilike 25 minuta, dok panceta ne bude hrskava i pečena. Servira se kao prilog ili uz vino kao samostalno jelo. Najukusnije je kad se posluži na sobnoj temperaturi. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 3.5 (+4)

sparogepanceta.jpg

Sastojci:

  • 1/2 kg šparoga (to će biti 20-tak komada)
  • 20-tak komada pancete (koliko ima šparoga)

Priprema:

Očistiti i dobro oprati šaroge te ih posušiti papirnatim ručnikom. Omotati pancetu oko šparoga tako da klas šproge ostane neomotan. Položite šparoge omotane pancetom na plitki lim za kolače. Pećnicu zagrijte na 200°C, pa stavite peći na otprilike 25 minuta, dok panceta ne bude hrskava i pečena. Servira se kao prilog ili uz vino kao samostalno jelo. Najukusnije je kad se posluži na sobnoj temperaturi.

Prosjek: 3.5 (+4)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)

Razmjenite ideje

recept

Što kuhate za ručak

Luce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu...
recept

kozice

Bonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i...
recept

Kako napraviti tijesto za pizzu

mamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero...

I ovo trebate pogledati:

Juha od šparoga - PROČITAJTE Juha od šparug - PROČITAJTE Salata od šparoga (kuka) - PROČITAJTE Mousse od šparoga sa biserima haringe, iberico pršutom i potočarkom... Ukiseljene šparoge - PROČITAJTE