Quattro stagioni

Autor: tatjana   (palac x 20230) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
100 g umaka od rajčice 2 zrele rajčice 4 fileta od crvene paprike 150 g mozzarella 100 g ricotta (skuta) 100 g šampinjoni 50 g škampi 200 g dagnji 4 kriške pršuta sok od limuna peršin češanj češnjaka crne masline i bosiljak (za ukras) maslinovo ulje Priprema: Očistiti i narezati šampinjone. Propirjati ih u tavi na maslinovom ulju, s češnjakom i peršinom, držiti na toplom. Dagnje zagrijati na maslonovom ulju i dodati par kapi limuna. Također držati na toplom. Razvaljati tijesto i staviti u kalupe za pizzu. Premazati lagano umakom od rajčice, prekriti ploškama ricotte (ili skute), pa staviti mozzarellu i na kraju na kolutove narezanu rajčicu i trakice paprike trake i staviti preostali umak od paradajz. Lagano posoliti, staviti u zagrijanu pećnicu u pećnici na 220°C i peči 15 minuta, pa izvadite, dodati šampinjone i plodove mora posipati narezanim pršutom i ostatkom riccote. Stavite u pećnicu na još 5 minuta i na kraju ukrasiti maslinama i listićima bosiljka.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept Prosjek: 5 (+417)
Ova pizza bi u prijevodu značila "četiri godišnja doba", vrlo je zasitna i vrlo aromatična, a jedna porcija ima oko 750 kalorija.

Sastojci:

  • 100 g umaka od rajčice
  • 2 zrele rajčice
  • 4 fileta od crvene paprike
  • 150 g mozzarella
  • 100 g ricotta (skuta)
  • 100 g šampinjoni
  • 50 g škampi
  • 200 g dagnji
  • 4 kriške pršuta
  • sok od limuna
  • peršin
  • češanj češnjaka
  • crne masline i bosiljak (za ukras)
  • maslinovo ulje

Priprema:

Očistiti i narezati šampinjone. Propirjati ih u tavi na maslinovom ulju, s češnjakom i peršinom, držiti na toplom.
Dagnje zagrijati na maslonovom ulju i dodati par kapi limuna. Također držati na toplom.

Razvaljati tijesto i staviti u kalupe za pizzu. Premazati lagano umakom od rajčice, prekriti ploškama ricotte (ili skute), pa staviti mozzarellu i na kraju na kolutove narezanu rajčicu i trakice paprike trake i staviti preostali umak od paradajz. Lagano posoliti, staviti u zagrijanu pećnicu u pećnici na 220°C i peči 15 minuta, pa izvadite, dodati šampinjone i plodove mora posipati narezanim pršutom i ostatkom riccote.
Stavite u pećnicu na još 5 minuta i na kraju ukrasiti maslinama i listićima bosiljka.

 

Prosjek: 5 (+417)
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)