Piletina u peršinu
Da ne bude zabune, umak od peršina je od korijena, a ne od lista.

Prema ovom aromatičan i finom receptu, piletinu pripremaju u starom zagrebačkom restoranu Puntijar.
Sastojci
- 80 dkg filetiranog bijelog pilećeg mesa
- 2 dcl vina
- 2 dcl temeljca
- 4 veća korjena peršina
- 2 žlice meda
- sol, papar, đumir po ukusu
- malo muškatnog oraščića i šafrana za boju
- maslac za prženje
Priprema
Popržiti bijelo pileće meso na maslacu da sa svih strana „pobijeli“.
Korijen od peršina kuhati u juhi i vinu i kad je kuhan (mekan), propasirati ga i vratiti u juhu i vino. Dodati med i ostale sastojke, staviti bijelo meso, pustiti da zakipi pa kuhati na laganoj vatri desetak minuta.
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
Recepti sa istim ili sličnim sastojcima
Razmjenite ideje
![]() |
koziceBonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i... |
![]() |
Što kuhate za ručakLuce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu... |
![]() |
Kako napraviti tijesto za pizzumamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero... |
Odlično jelo. Preporučio bih vam italijansku piletinu sa pršutom, bosiljkom i pasuljom. Nije teško za pripremu, a veoma je ukusno. Detaljan opis recepta imate na http://catering-beograd.com
Isprobano uz rižu kao prilog i jako je fino. Pohvale kuharu.
Izvrstan recept
www.tjedni-menu.com
Stefice , odlično ! A znaš štaje još dobro , piletina sa umako od gorgonzole !!! :)
ukusno....zanimljiv recept...