6 žlica senfa (najbolje estragon)
8 dkg maslaca
6 žumanjaka
1/4 goveđe juhe sok od
1/2 limuna soli po ukusu
Priprema
Pastvre očistiti, natrljati solju i češnjakom, uvaljati u brašno i pržiti u tavi s uljem. Za umak od senfa sve sastojke (maslac, senf, žumanjke, juhu i malo soli) staviti u posudu i tući na vatri dok ne postane svilenkasto (dok se jaja termički ne obrade). Kad smjesa postane svilena, polaganao, kap po kap, dodavati sok od jednog limuna. Servirati s prženom pastvrom. Recepturu za ovo jelo dobili smo u restoranu Stari Puntijar koji njeguje tradicionalne recepte hrvatske kuhinje.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
Prosjek: 4 (+419)
Sastojci
6 žlica senfa (najbolje estragon)
8 dkg maslaca
6 žumanjaka
1/4 goveđe juhe sok od
1/2 limuna soli po ukusu
Priprema
Pastvre očistiti, natrljati solju i češnjakom, uvaljati u brašno i pržiti u tavi s uljem. Za umak od senfa sve sastojke (maslac, senf, žumanjke, juhu i malo soli) staviti u posudu i tući na vatri dok ne postane svilenkasto (dok se jaja termički ne obrade). Kad smjesa postane svilena, polaganao, kap po kap, dodavati sok od jednog limuna. Servirati s prženom pastvrom. Recepturu za ovo jelo dobili smo u restoranu Stari Puntijar koji njeguje tradicionalne recepte hrvatske kuhinje.