Hokkaido tikvice

Sastojci:
- 2 veća oguljena krumpira
- ½ glavice luka
- ulje
- 50 g šampinjona
- sol, bijeli papar
- vrhnje za kuhanje
Priprema:
Tikvicu otvorite na vrhu (ne previše!) u obliku zvijezde ili cvijeta koji će vam poslužiti kao poklopac. Kroz otvor očistite sjemenke.
Krumpir narežite na manje kockice. Luk sitno nasjeckajte i dinstajte u tavi na malo ulja uz podljevanje s malo vode oko 5 min. Za to vrijeme nasjeckajte šampinjone te dodati u tavu luku i krumpir. Sve zajedno dinstajte još oko 10 min, toliko da krumpir bude skoro gotov. Posolite i popaprite. Tim nadjevom napunite tikvicu, ne posve do vrha, te ih zalijte vrhnjem za kuhanje do ruba otvora. Poklopite. Pecite u pećnici na 200 °C oko 45 min.
Link izvora / potpis autora: Dobrila Kezele
- Vaše oznake (tagovi): slana jela
- Sastojci: krumpir / luk / ulje








SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Fritule s jogurtomJedan od brojnih recepata je i ovaj s jogurtom.
Recepti smo dobili od restorana Sabbia u Crikvenici...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...
IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...