Hokkaido tikvice

Sastojci:
- 2 veća oguljena krumpira
- ½ glavice luka
- ulje
- 50 g šampinjona
- sol, bijeli papar
- vrhnje za kuhanje
Priprema:
Tikvicu otvorite na vrhu (ne previše!) u obliku zvijezde ili cvijeta koji će vam poslužiti kao poklopac. Kroz otvor očistite sjemenke.
Krumpir narežite na manje kockice. Luk sitno nasjeckajte i dinstajte u tavi na malo ulja uz podljevanje s malo vode oko 5 min. Za to vrijeme nasjeckajte šampinjone te dodati u tavu luku i krumpir. Sve zajedno dinstajte još oko 10 min, toliko da krumpir bude skoro gotov. Posolite i popaprite. Tim nadjevom napunite tikvicu, ne posve do vrha, te ih zalijte vrhnjem za kuhanje do ruba otvora. Poklopite. Pecite u pećnici na 200 °C oko 45 min.
Link izvora / potpis autora: Dobrila Kezele
- Vaše oznake (tagovi): slana jela
- Sastojci: krumpir / luk / ulje







Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
Lovačke knedlePriprema
1/2 kg mlječnog kruha
izrezati na kockice i malo popržiti na masti
1/2 l mlijeka...
Salama od čokoladeSastojci za salamu od čokolade
250 g oraha
250 g šećera
200 g čokolade
50 g kakaa
Priprema...
Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
Francuska salataNaravno, i u ostalim prilikama s ovom francuskom salatom ćete salatom pokupiti pohvale svih...
LondonericeZa londonerice će vam trebati...
Sastojci za tijesto
3 žutanjka
30 dkg brašna
18 dkg...
Domaće krvaviceZa 5 kg smjese trebat će vam:
2-3 svinjske glave
1 kg svinjskih pluća
1 kg svinjskih jezika
1/2 kg...