Hokkaido tikvice

recepti_bez_slike
2 veća oguljena krumpira ½ glavice luka ulje 50 g šampinjona sol, bijeli papar vrhnje za kuhanje Priprema: Tikvicu otvorite na vrhu (ne previše!) u obliku zvijezde ili cvijeta koji će vam poslužiti kao poklopac. Kroz otvor očistite sjemenke. Krumpir narežite na manje kockice. Luk sitno nasjeckajte i dinstajte u tavi na malo ulja uz podljevanje s malo vode oko 5 min. Za to vrijeme nasjeckajte šampinjone te dodati u tavu luku i krumpir. Sve zajedno dinstajte još oko 10 min, toliko da krumpir bude skoro gotov. Posolite i popaprite. Tim nadjevom napunite tikvicu, ne posve do vrha, te ih zalijte vrhnjem za kuhanje do ruba otvora. Poklopite. Pecite u pećnici na 200 °C oko 45 min.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci:

  • 2 veća oguljena krumpira
  • ½ glavice luka
  • ulje
  • 50 g šampinjona
  • sol, bijeli papar
  • vrhnje za kuhanje

Priprema:

Tikvicu otvorite na vrhu (ne previše!) u obliku zvijezde ili cvijeta koji će vam poslužiti kao poklopac. Kroz otvor očistite sjemenke.

Krumpir narežite na manje kockice. Luk sitno nasjeckajte i dinstajte u tavi na malo ulja uz podljevanje s malo vode oko 5 min. Za to vrijeme nasjeckajte šampinjone te dodati u tavu luku i krumpir. Sve zajedno dinstajte još oko 10 min, toliko da krumpir bude skoro gotov. Posolite i popaprite. Tim nadjevom napunite tikvicu, ne posve do vrha, te ih zalijte vrhnjem za kuhanje do ruba otvora. Poklopite. Pecite u pećnici na 200 °C oko 45 min.
 

No votes yet
Link izvora / potpis autora: Dobrila Kezele
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)