Jetrica u panceti

recepti_bez_slike
50 dkg jetrice 30 dkg pancete narezane na tanke, dugačke ploščice čačkalice Priprema: Odabrati pancetu koja je rezana na tanke ploščice (debelo narezana panceta teško će ne omotati oko jetrica) i čiji komadi su dovoljno dugački da se njima mogu omotati jetrica. Očistiti jetrica (paziti da nisu potrgana) od srca i žila. Uzeti po jednu polovicu jetrica, omotati ih pancetom i pričvrstiti čačkalicom, ili tanjim drvenim ražnjićem. Jetrica omotana pancetom mogu se nanizati na jedan drveni ražnjić, recimo po tri – četiri komada što je praktično za pečenje na roštilju. Za pečenje na tavi jednostavnije je peći pojedinačno jetrica u panceti. Peče se na jačoj (ali opet ne prejakoj) vatri i gotova su kad panceta postane staklena i počne poprimati smećkastu boju.   Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet
Jednostavan, brz recept za početnike koji žele zadiviti ukućane svojim kulinarskim umijećem.

Sastojci:

50 dkg jetrice
30 dkg pancete narezane na tanke, dugačke ploščice
čačkalice

Priprema:

Odabrati pancetu koja je rezana na tanke ploščice (debelo narezana panceta teško će ne omotati oko jetrica) i čiji komadi su dovoljno dugački da se njima mogu omotati jetrica.

Očistiti jetrica (paziti da nisu potrgana) od srca i žila. Uzeti po jednu polovicu jetrica, omotati ih pancetom i pričvrstiti čačkalicom, ili tanjim drvenim ražnjićem.

Jetrica omotana pancetom mogu se nanizati na jedan drveni ražnjić, recimo po tri – četiri komada što je praktično za pečenje na roštilju. Za pečenje na tavi jednostavnije je peći pojedinačno jetrica u panceti.

Peče se na jačoj (ali opet ne prejakoj) vatri i gotova su kad panceta postane staklena i počne poprimati smećkastu boju.
 

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)