Pikantne zelene rajčice
                    S jesenskom sezonom kiša i manje sunca koja je ove godine ranije započela, na tržnicama ćete moći kupiti i nedozrele zelene rajčice.         
        
        Kiselkasti okus rajčica u kombinaciji s hrenom i senfom, bit će idalan dodatak kuhanom mesu. Poslužuje se kao hladan namaz ili umak.
Sastojci
- 5 kg zelenih rajčica
 - 1/2 kg hrena
 - 0,75 kg senfa
 - 1 l ulja
 - soli po okusu
 
Piprema
- Samljeti rajčice u multipraktiku i ostaviti u gazi da se cijedi 24 sata
 - sljedećeg dana u smjesu samljevenih i ocijeđenih rajčica dodati naribani hren, senf, sol i polako mješajući dodavati ulje
 - Kada je smjesa postala homogena, spremiti u manje staklenke, povezati i spremiti za zimu
 
- Vrijeme pripreme: 3 sata
 - Vaše oznake (tagovi): rajčica / salate i zimnice / umak
 - Sastojci: hren / ulje / sol / zelene rajčice / senf
 

 
 






 Domaće krvaviceDakle, nabavite li sve potrebne sastojke, pokušajte sami. Ne bi trebalo biti teško....
 Međimurska gibanicaSvi sastojci potrebni za međimursku gibanicu
1/2 kg listova za savijaču
Nadjev od maka
20 dkg...
 Mak kockeSastojci
7 jaja
250 g mljevenog maka
250 g kristal šećera
150 g maslaca
1 šalica (35...
 IšleriZa tijesto
15 dkg kristal šećera
15 dkg oraha (lješnjaka ili badema)
30 dkg maslaca...
 Pečeni buncekSastojci
buncek (dimljena svinjska koljenica) – za četiri osobe morao bi biti težak oko 1 kg...
 Kolač s oblatnamaSastojci
Paket gotovih oblatni
Krema od oraha
20 dkg oraha
20 dkg šećera u prahu
15 dkg...
 Orah kockeZa biskvit
25 dkg mljevenih oraha
4 jaja
20 dkg šećera u prahu
15 dkg maslaca
4 dkg bra...
 Pečena hobotnica s...Naša inačica popularne hobotnice pod pekom praktičnija receptura za pripravu kod kuće kojom...
 SarmaZa sarmu ćete trebati nabaviti slijedeće sastojke:
glavicu kiselog kupusa
0,5 kg ribanog kiselog...
 Bučnica i recept za...Nadjev
60 dkg buče (tikve)
30 dkg svježeg sira
4 jaja
2 žlice kiselog vrhnja
soli po ukusu...
ja sam ga jučer napravila, fantastičan je! a sigurna sam da će se svidjeti svima koji vole hren:) hvala na super receptu!
đizs! Zvuči odvratno!