Dalmatinska pašticada
Sastojci za šest osoba:
- 750 g goveđeg mesa od buta
- 6 karanfilića
- 2 češnja bijelog luka isječenog uzduž
- 100 g dimljene slanine isječene na štapiće
- 5 dcl vinskog octa
- 100 g masti
- 1 glavica naribanog crvenog luka
- 1 kriška celera isječena na kockice
- sol
- papar
- 1/8 žličice morskog oraščića u prahu
- 1 žličica gusto ukuhanih rajčica
- 1 čaša prošeka
- bistra juha po potrebi
Postupak pripreme
Odležano očišćeno meso špikati karanfilićima, bijelim lukom i slaninom. Staviti u porculansku zdjelu, preliti octom i ostaviti da postoji preko noći na hladnom mjestu (ne u frižideru).
Sutradan izvaditi meso, ocijediti ga i spustiti na zagrijanu mast zajedno s crvenim lukom i celerom. Posoliti, zapapriti, dodati morski oraščić i pržiti na jačoj vatri, miješajući, dok meso ne porumeni.
Dodati rajčice razmućene s prošekom, pa kad prošek gotovo sasvim uvri, uliti pola šalice juhe i kuhati istiha 40 minuta, dolijevajući pomalo juhe, tako da meso stalno bude do polovine u tekućini. U toku kuhanja umak će se zgusnuti. Služiti s makaronima, valjušcima ili kroketima od krumpira.
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)
Razmjenite ideje
![]() |
koziceBonkulo ima prijedlog: - kozice "pod limun": Očistiti repove kozica i... |
![]() |
Što kuhate za ručakLuce ima prijedlog: došla sam po ideju za sutra. Vjerojatno ću frigat ribu... |
![]() |
Kako napraviti tijesto za pizzumamica ima prijedlog: Pa stavi svega puta tri i pokušaj nahraniti šestero... |