Biskvitni kolač s narančom

recepti_bez_slike
6 jaja 20 žlica šećera 24 žlice ulja 24 žlice brašna 24 žlice mlijeka 1 prašak za pecivo Nadjev: 4 žlice marmelade 2 dcl mlijeka 3 žlice šećera 1 naranča Glazura: 5 rebra čokolade 5 žlica vode 5 žlica šećera 5 dag margarina 2 kapi ulja 1 žlica kakaa Postupak pripreme Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, naizmjenično dodajući mlijeko, brašno s praškom za pecivo i ulje. Na kraju umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Biskvit ras-prediti u veliki, pouljen i pobrašnjen pleh. Peći u zagrijanoj pećnici. Pečen biskvit treba biti debljine dva prsta. Nožem obrezati rubove i skinuti gornju površinu u dubinu tri milimetra. Obrezane rubove i gornju površinu usitniti. Komadiće preliti vrelim mlijekom, dodati marmeladu, šećer i naribanu smrznutu naranču. Ovim nadjevom premazati biskvit i preliti čokoladnom glazurom. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 6 jaja
  • 20 žlica šećera
  • 24 žlice ulja
  • 24 žlice brašna
  • 24 žlice mlijeka
  • 1 prašak za pecivo

Nadjev:

  • 4 žlice marmelade
  • 2 dcl mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 1 naranča

Glazura:

  • 5 rebra čokolade
  • 5 žlica vode
  • 5 žlica šećera
  • 5 dag margarina
  • 2 kapi ulja
  • 1 žlica kakaa

Postupak pripreme

Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, naizmjenično dodajući mlijeko, brašno s praškom za pecivo i ulje. Na kraju umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Biskvit ras-prediti u veliki, pouljen i pobrašnjen pleh. Peći u zagrijanoj pećnici. Pečen biskvit treba biti debljine dva prsta. Nožem obrezati rubove i skinuti gornju površinu u dubinu tri milimetra. Obrezane rubove i gornju površinu usitniti. Komadiće preliti vrelim mlijekom, dodati marmeladu, šećer i naribanu smrznutu naranču. Ovim nadjevom premazati biskvit i preliti čokoladnom glazurom.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)