6 jaja
20 žlica šećera
24 žlice ulja
24 žlice brašna
24 žlice mlijeka
1 prašak za pecivo
Nadjev:
4 žlice marmelade
2 dcl mlijeka
3 žlice šećera
1 naranča
Glazura:
5 rebra čokolade
5 žlica vode
5 žlica šećera
5 dag margarina
2 kapi ulja
1 žlica kakaa
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, naizmjenično dodajući mlijeko, brašno s praškom za pecivo i ulje. Na kraju umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Biskvit ras-prediti u veliki, pouljen i pobrašnjen pleh. Peći u zagrijanoj pećnici. Pečen biskvit treba biti debljine dva prsta. Nožem obrezati rubove i skinuti gornju površinu u dubinu tri milimetra. Obrezane rubove i gornju površinu usitniti. Komadiće preliti vrelim mlijekom, dodati marmeladu, šećer i naribanu smrznutu naranču. Ovim nadjevom premazati biskvit i preliti čokoladnom glazurom.
Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept
No votes yet
Sastojci
- 6 jaja
- 20 žlica šećera
- 24 žlice ulja
- 24 žlice brašna
- 24 žlice mlijeka
- 1 prašak za pecivo
Nadjev:
- 4 žlice marmelade
- 2 dcl mlijeka
- 3 žlice šećera
- 1 naranča
Glazura:
- 5 rebra čokolade
- 5 žlica vode
- 5 žlica šećera
- 5 dag margarina
- 2 kapi ulja
- 1 žlica kakaa
Postupak pripreme
Izraditi meku glatku biskvitnu masu od pjenasto izmiksanih žutanjaka sa šećerom, naizmjenično dodajući mlijeko, brašno s praškom za pecivo i ulje. Na kraju umiješati čvrst snijeg bjelanjaka. Biskvit ras-prediti u veliki, pouljen i pobrašnjen pleh. Peći u zagrijanoj pećnici. Pečen biskvit treba biti debljine dva prsta. Nožem obrezati rubove i skinuti gornju površinu u dubinu tri milimetra. Obrezane rubove i gornju površinu usitniti. Komadiće preliti vrelim mlijekom, dodati marmeladu, šećer i naribanu smrznutu naranču. Ovim nadjevom premazati biskvit i preliti čokoladnom glazurom.