Alkazar torta

Autor: Lea N   (palac x 68508) |moji recepti

0
recepti_bez_slike
12,5 dag badema 12,5 dag šečera 3 jaja 60 g maslaca vanili šećer Krema: 10 dag badema 10 dag šećera Postupak pripreme Tučene ili fino samljevene bademe izmiješati sa šećerom a zatim postepeno umiješati sa dva žumanjka, jednim cijelim jajetom i malo vanili šećera. Miješati sve dok se masa dobro ne zapjeni, pa u masu dodati čvrsto tučeni bjelanjak od 2 jajeta i ohlađeni tekući. Masu staviti u okrugli oblik za torte obložen tijestom kojemu je dno premazano marmeladom od marelica. Tortu peći u umjereno vrućoj pećnici. Od preostalih fino badema, šećera i bjelanjaka napraviti masu dovoljno rijetku da se može tiskati iz vrećice za ukrašavanje. Kad je torta pečena vrećicom za ukrašavanje masa na tortu nanosi se u obliku rešetki a i na gornju ploču torte nanese se izbočeni rub. Tortu staviti na kratko ponovo u vruću pećnicu da bi joj površina dobila smeđu boju. Dok je još vruća premaže se ukuhanom pasiranom marmeladom od marelica i u svaki otvor stavi se po jedna oguljenu zelena pistacija. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet

Sastojci

  • 12,5 dag badema
  • 12,5 dag šečera
  • 3 jaja
  • 60 g maslaca
  • vanili šećer

Krema:

  • 10 dag badema
  • 10 dag šećera

Postupak pripreme

Tučene ili fino samljevene bademe izmiješati sa šećerom a zatim postepeno umiješati sa dva žumanjka, jednim cijelim jajetom i malo vanili šećera. Miješati sve dok se masa dobro ne zapjeni, pa u masu dodati čvrsto tučeni bjelanjak od 2 jajeta i ohlađeni tekući. Masu staviti u okrugli oblik za torte obložen tijestom kojemu je dno premazano marmeladom od marelica. Tortu peći u umjereno vrućoj pećnici. Od preostalih fino badema, šećera i bjelanjaka napraviti masu dovoljno rijetku da se može tiskati iz vrećice za ukrašavanje. Kad je torta pečena vrećicom za ukrašavanje masa na tortu nanosi se u obliku rešetki a i na gornju ploču torte nanese se izbočeni rub. Tortu staviti na kratko ponovo u vruću pećnicu da bi joj površina dobila smeđu boju. Dok je još vruća premaže se ukuhanom pasiranom marmeladom od marelica i u svaki otvor stavi se po jedna oguljenu zelena pistacija.

No votes yet
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)