Puf palačinke

recepti_bez_slike
2 jušne žlice neslanog maslaca 2 jaja 6 jušnih žlica neizbijeljenog višenamjenskog brašna 6 jušnih žlica mlijeka dobar prstohvat mljevenog cimeta 1 zrela banana, oguljena i narezana javorov sirup Priprema: Ugrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Podijelite maslac na dva plitka manja vatrostalna tanjura. Stavite tanjure na minutu ili dvije u pećnicu kako bi se maslac otopio. Pazite da maslac ne izgori; izvadite ih iz pećnice. U manju zdjelu stavite jaja, brašno, mlijeko i cimet i miješajte dok se sve ne izmiješa. Podijelite smjesu na dva pripremljena tanjura i na vrh svakoga stavite kriške banane. Vratite tanjure u pećnicu i pecite 15 do 20 minuta ili dok se ne napuhnu i postanu zlatne. Poslužite ih vruće iz pećnice i ukrasite s malo javorovog sirupa. Pazite da palačinke izvadite iz njihovog vrućeg kalupa prije nego što ih poslužite svojoj bebi. Dobit ćete dvije porcije za odrasle osobe. Select ratingProsječan receptDobar receptVrlo dobar receptOdličan receptIzvrstan recept No votes yet ‹ Pohane palačinke najbolji recept Punjene palačinke ›

Sastojci:

  • 2 jušne žlice neslanog maslaca
  • 2 jaja
  • 6 jušnih žlica neizbijeljenog višenamjenskog brašna
  • 6 jušnih žlica mlijeka
  • dobar prstohvat mljevenog cimeta
  • 1 zrela banana, oguljena i narezana
  • javorov sirup

Priprema:

Ugrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Podijelite maslac na dva plitka manja vatrostalna tanjura. Stavite tanjure na minutu ili dvije u pećnicu kako bi se maslac otopio. Pazite da maslac ne izgori; izvadite ih iz pećnice. U manju zdjelu stavite jaja, brašno, mlijeko i cimet i miješajte dok se sve ne izmiješa. Podijelite smjesu na dva pripremljena tanjura i na vrh svakoga stavite kriške banane. Vratite tanjure u pećnicu i pecite 15 do 20 minuta ili dok se ne napuhnu i postanu zlatne. Poslužite ih vruće iz pećnice i ukrasite s malo javorovog sirupa. Pazite da palačinke izvadite iz njihovog vrućeg kalupa prije nego što ih poslužite svojoj bebi. Dobit ćete dvije porcije za odrasle osobe.

No votes yet
Link izvora / potpis autora:
Recept je preuzet iz knjige "Dječja hrana"
Recepti u ovoj knjizi pomno su odabrani i provjereni, tako da savršeno odgovaraju potrebama malog djeteta i dojenčeta. Oni će vam pomoći u navikavanju djeteta na krutu hranu i raznovrsne zdrave namirnice.
Savjeti o prehrani djeteta od rođenja do tri godine, preko 140 recepata na 320 stranica - Naučite pripremati hranu za svoje dijete ili dojenče!
Želite kupiti ovu knjigu? Kliknite ovdje: DJEČJA HRANA
Dodajte komentar ili napišite mišljenje (kliknite)